Brněnská Kometa má další posilu z NHL. Už proti Boleslavi nastoupí obránce Hájek z New York Rangers

Hokejový obránce Libor Hájek z New York Rangers vypomůže dočasně v extralize Kometě Brno. Hrát by měl už v pátek doma proti Mladé Boleslavi. Dvaadvacetiletý Hájek prošel mládežnickými týmy Komety a v jejím dresu si zahrál v nejvyšší soutěži v ročníku 2014/15 před odchodem do Severní Ameriky.

Tento článek je více než rok starý.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový obránce Libor Hájek z New York Rangers

Hokejový obránce Libor Hájek z New York Rangers | Zdroj: Profimedia

Hájek je druhou posilou Komety s platným kontraktem v NHL po obránci Jakubovi Zbořilovi z Bostonu. Nejlepší liga světa plánuje start soutěže až 1. ledna.

‚Nikdo neví, kdo se tady ocitne.‘ Hokejisté Komety Brno pomáhali s montáží lůžek pro nemocnici

Číst článek

O možném Hájkovu příchodu mluvil už v první polovině září majitel, generální manažer a hlavní trenér Komety Libor Zábranský, ale sám hráč pobývající v Ostravě nakonec uvedl, že by chtěl působit v Olomouci. Za tu ale nenastoupil a nakonec se po přerušení extraligy dohodl přece jen s Kometou.

Hájek v létě figuroval na soupisce Rangers pro dohrávku NHL, ale do soutěžních zápasů nezasáhl a představil se jen v jediném přípravném utkání před restartem soutěže.

Za klub z Manhattanu sehrál v NHL 33 duelů a připsal si gól a pět asistencí, v uplynulém ročníku to bylo 28 zápasů a pět přihrávek. Na farmě v AHL v dresu Hartfordu se představil ve 23 utkáních, vstřelil jednu branku a na dvě přihrál.

Brněnská Kometa přetlačila Budějovice po nájezdech, Sparta uspěla v Litvínově

Číst článek

Za Kometu Hájek v sezoně 2014/15 stihl v extralize 24 zápasů a připsal si jednu asistenci. Potom odešel do WHL, kde nastupoval za Saskatoon a Reginu. V NHL jej v roce 2016 draftovala ve druhém kole na 37. místě Tampa Bay a Rangers na něj získali práva v únoru 2018.

Kometě při velké marodce vypomohou i útočníci Tomáš Svoboda a Adam Gajarský, kteří budou v Brně působit formou takzvaných střídavých startů.

Dvacetiletý Gajarský je kmenovým hráčem prvoligového Vsetína a v Kometě působil v mládežnickém věku před odchodem do zámoří v roce 2018. V extralize si za Brno připsal tři starty.

I třiatřicetiletý Svoboda za moravský klub v minulosti několikrát hrál, naposledy v sezoně 2017/18. Útočník, který v extralize odehrál za šest klubů 541 zápasů a nasbíral 286 bodů, je nyní hráčem druholigového Znojma.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme