Brno porazilo v hokejové Lize mistrů Grodno 6:2. Hattrick zaznamenal dvacetiletý útočník Horký

Hokejisté Komety Brno porazili ve svém prvním domácím utkání v novém ročníku Ligy mistrů Něman Grodno 6:2 a hattrickem se na tom podílel dvacetiletý útočník Luboš Horký. Český mistr oplatil běloruskému šampionovi prohru z úvodního klání 2:4 a navázal na nedělní vítězství na ledě Eisbären Berlín (3:2).

Tento článek je více než rok starý.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Komety (zleva) Jan Hruška, střelec tří gólů Luboš Horký a Filip Dvořák v zápase Ligy mistrů proti Grodnu.

Hráči Komety (zleva) Jan Hruška, střelec tří gólů Luboš Horký a Filip Dvořák v zápase Ligy mistrů proti Grodnu. | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

Kometa se se šesti body dotáhla na druhém místě skupiny D na vedoucí Zug, který má k dobru páteční duel s německým celkem. Kometu čeká zápas znovu doma v neděli proti Eisbären Berlín.

Hokejová liga mistrů: Finále bez české účasti, Třinec ani Liberec odvety nezvládly

Číst článek

Do utkání lépe vstoupil běloruský celek, v jehož sestavě nechyběl český útočník Tomáš Pitule. Ve třetí minutě překonal brankáře Marka Langhamra Arťom Levša.

Za necelé tři minuty ale vyrovnal po akci Radima Zohorny Horký. Vzápětí otočil stav v přesilové hře z dorážky Lukáš Nahodil, který pak ve 12. minutě připravil další gól Horkému.

V polovině utkání sice snížil v početní výhodě Arťom Kislyj, ale za 91 sekund vrátil Kometě dvoubrankový náskok trefou v přesilovce od modré čáry Juraj Mikuš. V závěrečném dějství ještě zvýraznili skóre Jan Hruška a Horký, který završil povedený večer v 58. minutě trefou z mezikruží.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme