Kometa při návratu Zábranského na střídačku vyhrála v Českých Budějovicích. Vítězný gól dal Horký

Hokejisté Brna vyhráli v předehrávce 24. kola extraligy v Českých Budějovicích 3:2, poprvé po čtyřech zápasech naplno bodovali a posunuli se z 11. na 9. místo. Z minulých čtyř utkání jen jednou vyhráli a získali pouze tři body. Na střídačku Komety se na jihu Čech poprvé od konce minulé sezony postavil šéf klubu a bývalý hlavní kouč Libor Zábranský, který doplnil realizační tým trenéra Jiřího Kalouse. Šestý Motor podruhé za sebou doma nebodoval.

České Budějovice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Brna Matej Tomek

Brankář Brna Matej Tomek | Foto: Václav Pancer | Zdroj: ČTK

Jihočeši se už po 106 vteřinách radovali z vedení. Vladimír Roth za brankou při pokusu o rozehrávku trefil Lukáše Pecha, puk se odrazil k Jiřímu Ondráčkovi, který vybruslil před Mateje Tomka a bekhendem otevřel skóre.

V 6. minutě Kometa vyrovnala. Stuart Percy přišel za brankou o puk v souboji s Peterem Muellerem, Martin Zaťovič našel Petra Holíka, jenž uspěl sám před Dominikem Hrachovinou.

VÍTĚZSTVÍ! 💙

Ve třetí třetině domácí snížili, ale další drama už modrobílí nedovolili a z jihu Čech tak vezeme hodně cenné tři body! 👏🏻 #CEBvKOM #TELH

20:12 – 18. 11. 2021

1 35

Vrátit domácím vedení mohl po Ondráčkově přihrávce Pech, ale gólman Komety zasáhl. Za hosty měl možnost v přesilové hře z pozice mezi kruhy Tomáš Vincour, ale Hrachovina jeho střelu zlikvidoval.

Lakatoš po návratu do Vítkovic skóroval, na body s Plzní to ale nestačilo. Jágr rozhodl o výhře Kladna

Číst článek

V úvodu druhé části měl možnost hostující Luboš Horký a ve 23. minutě českobudějovický Martin Hanzl trefil levou tyč. V čase 24:36 se Kometa dočkala obratu ve skóre v přesilovce při Vondrkově trestu.

Percymu se nepodařilo vyhodit puk, zmocnil se ho Vincour a z otočky forhendem překonal domácího gólmana. Vzápětí se dostal sám před Hrachovinu Horký, ale s blafákem do forhendu neuspěl.

Motor marně dobýval obranu soupeře a větší šance měla Kometa. Hrachovina ještě kryl dvě možnosti Radovana Pavlíka v rychlém sledu i Ostřížkův pokus, ale ve 32. minutě už po Mageeho přihrávce zvýšil do odkryté branky Horký na 3:1.

Zlínu mají ze dna extraligy pomoci lotyšští hráči. Trenér Jenáček věří v další posily do útoku

Číst článek

Tomek si poradil s Pechovou ranou při přesilové hře domácích a před pauzou mohl zvýšit z dalšího nebezpečného brejku Komety Marek Ďaloga.

Ve 42. minutě dostal domácí na kontakt Novotný, který v přesilovce tečoval před Tomkem Šenkeříkův pokus. Za necelou minutu mohl Jiří Novotný i vyrovnat, ale brněnský gólman zasáhl.

Domácí z tlaku vyrovnání nevytěžili, vrátit Kometě dvoubrankový náskok mohli ve 46. minutě Holík s Erikem Meluzínem a na Hrachovinu nevyzrál ani Mueller. Brňané se ubránili i při Hollandově trestu. Hrachovinovi pomohla při Pechově trestu v 54. minutě pravá tyč po Ďalogově střele. V závěru se Kometa ubránila při Vincourově trestu i v závěrečné power play.

Předehrávka 24. kola hokejové extraligy:
HC Motor České Budějovice - HC Kometa Brno 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. J. Ondráček (Pech), 42. J. Novotný (Šenkeřík, Pech) - 6. P. Holík (Zaťovič), 25. Vincour (Mallet), 32. L. Horký (Magee, Krištof). Rozhodčí: Pešina, Pražák - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Diváci: 5887.
Sestavy:
České Budějovice: Hrachovina - Percy, Bindulis, Šenkeřík, Piskáček, Štich, M. Jandus, Vráblík - Valský, D. Voženílek, Abdul - Gulaš, Pech, J. Ondráček - T. Šoustal, M. Hanzl, M. Beránek - Vondrka, J. Novotný, Holec. Trenér: Modrý.
Brno: M. Tomek - Bartejs, Gulaši, Holland, Ďaloga, Roth, Kučeřík - Vincour, Rákos, Mallet - Mueller, P. Holík, Zaťovič - L. Horký, Krištof, Magee - R. Pavlík, Ostřížek, Meluzín. Trenér: Kalous.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme