Kometa je mírný favorit, Třinec sérii zvládne, říká ke čtvrtfinálovým sériím play-off Milan Antoš

Postoupit by měly Třinec a Kometa, řekl pro server iROZHLAS.cz hokejový expert Milan Antoš o čtvrtfinálových sériích play-off. Vyrovnanější pak bude podle něj série mezi mistrovskou Kometou a Vítkovicemi. Pardubicím by v boji s Třincem mohla pomoct euforie z postupu rovnou čtvrtfinále play-off.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Komety bojují o každý bod, na Vítkovice mají jen minimální náskok

Hráči brněnské Komety | Zdroj: ČTK

Mistrovskou Kometu čeká v boji o obhajobu titulu Vítkovice, které skončily v základní části čtvrté. Začínat se bude právě na jejich ledě, mírným favoritem jsou ale podle hokejového experta Milana Antoše hosté z Brna.

Začíná čtvrtfinále play-off hokejové extraligy. Kometu čeká souboj s Vítkovicemi, Pardubice vyzvou Třinec

Číst článek

„Kometa je asi favorit, ale mně se vítkovická hra líbí. Je postavená na dobrých základech. Rychlí obránci, dobrý gólman, kvalitní zkušený útok. Nejsou to žádní mladí kluci, co by zmatkovali a nevěděli, co je play-off,“ říká pro server iROZHLAS.cz hokejový expert Antoš.

Vítkovice čekají na titul dlouhých 37 let, kdy vyhrály ligu před Motorem České Budějovice. Ve finále se naposledy představily v sezóně 2010/2011, kdy podlehly rivalovi ze Třince 1:4.

„Obránci a mladší hráči jsou do hry strašně zažraní. Co jsem viděl, tak jsou schopni překonávat sami sebe. To je podle mě to, co chybělo Spartě v boji s Libercem. Odhodlanost překonat sám sebe a ukázat v tom play-off ještě něco víc. A to Vítkovice mají, a proto si myslím, že budou těžkým soupeřem pro Kometu,“ nezatracuje šance Vítkovic Antoš.

Kvalita na straně Třince, pardubická euforie

Druhá série začne také v Moravskoslezském kraji - mezi Třincem a Pardubicemi. Tam už o favoritovi není pochyb. Třinec postoupil ze třetího místa a nikdy se netají nejvyššími ambicemi.

„Kvalitnější celek má Třinec a Pardubice se tam dostaly na poslední chvíli. Takže tam je podle mě velký předpoklad, že Třinec tu sérii zvládne, že by ji měl ustát a beru ho jako favorita,“ má v tomto případě jasno Antoš.

Pardubickým by ale mohla pomoct euforie z postupu. Tým z východu Čech se v loňském roce jen těsně zachránil v extralize, když se v posledním zápase dostal před Karlovy Vary. Ani začátek této sezóny jim nevyšel podle představ. Nakonec se ale Dynamo dokázalo dostat do první šestky.

„U Pardubic je trochu euforie z přímého postupu do čtvrtfinále. Tam narazí hodně velká kvalita na nadšení. To nadšení z postupu taky dělá dost. Odhodlanost nevzdat se, bojovat. To si myslím, že by mohlo hrát pro Pardubice,“ dodává Antoš.

Zuzana Borová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme