Reichel ve svém druhém zápase v NHL skóroval, český útočník pomohl Winnipegu k výhře na ledě Vegas

Český hokejový útočník Kristian Reichel ve svém druhém startu v NHL vstřelil první gól a pomohl Winnipegu k výhře 5:4 v prodloužení na ledě Vegas. Tomáš Nosek pečetil svou třetí brankou v sezoně vítězství Bostonu 5:1 v Detroitu.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kristian Reichel na snímku v zápase proti Minnesotě

Kristian Reichel na snímku v zápase proti Minnesotě | Zdroj: Profimedia

Winnipeg na ledě Vegas prohrával po první třetině 0:2, po čtyřech minutách druhé části ale Jets stav utkání srovnali. Na 1:2 snížil Jansen Harkins a vyrovnání zařídil hostům o 20 sekund později Reichel.

‚Volal jsem mámě, ta brečela a nevěrila.‘ Reichel po premiéře v NHL neskrýval, že byl dojatý

Číst článek

Litvínovský odchovanec si v pravém kruhu našel odražený puk a pohotovou střelou na bližší tyč nachytal brankáře Laurenta Brossoita.

Třiadvacetiletý český útočník se prosadil hned ve svém druhém utkání v NHL, čímž překonal svého otce Roberta Reichela, jenž čekal na první trefu do třetího duelu.

Premiérový gól Kristiana Reichela v NHL:

Winnipegu vyšel i začátek třetí třetiny a díky dvěma brankám dokonal obrat na 4:2. Domácí Golden Knights se však do utkání dokázali vrátit a zásluhou Mattiase Janmarka devět sekund před závěrečnou sirénou srovnali na 4:4. O bodu navíc pro Winnipeg rozhodl v 63. minutě Kyle Connor.

Nosek u obratu

Detroit se v souboji s Bostonem ujal vedení díky Tyleru Bertuzzimu, ale v dalším průběhu zápasu už skórovali jen hosté. Bruins utkání definitivně rozhodli třemi góly během pěti minut ve třetí třetině, přičemž Nosek se podílel na posledních dvou. Ve 48. minutě asistoval u čtvrté trefy Trenta Frederica a v 51. minutě střelou mezi betony skóre uzavřel.

Čeští útočníci Pittsburghu Simon a Zohorna se zapsali do statistik při výhře 8:5 v přestřelce se San Jose. Penguins vedli po první třetině 6:1 a zdálo se, že o vítězi není pochyb.

Sharks se jim ale dokázali ve třetí třetině přiblížit až na rozdíl jedné branky (6:5). Pak ale zkompletovali hattrick Evan Rodrigues a Bryan Rust a rozhodli o vítězství domácích.

Simon si připsal asistenci u druhého Rodriguesova gólu v 5. minutě, Zohorna v 17. minutě přihrál zpoza branky na gól Kasperu Björkqvistovi, jenž se trefil hned v prvním utkání NHL v kariéře.

Výsledky NHL:
Vegas - Winnipeg 4:5 po prodl, Colorado - Anaheim 4:2, Washington - New Jersey 3:4 po prodl., Detroit - Boston 1:5, NY Rangers - Tampa Bay 4:0, Pittsburgh - San Jose 8:5, Chicago - Calgary 1:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme