Kubalík dvakrát asistoval u první výhry Chicaga v sezoně. Vaněček prohru Washingtonu neodvrátil

Český útočník Dominik Kubalík pomohl hokejistům Chicaga dvěma asistencemi k první výhře v této sezoně NHL. Blackhawks i díky jeho příspěvku porazili Ottawu 5:1 a uspěli po sérii devíti zápasů bez výhry. Vítek Vaněček 23 zásahy neodvrátil prohru Washingtonu 2:3 na ledě Tampy Bay.

New York (Aktualizováno: 8:52 2. 11. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Kubalík ze Chicaga (hraje v červeném) brání Thomasa Chabota z Ottawy

Dominik Kubalík ze Chicaga (hraje v červeném) brání Thomasa Chabota z Ottawy | Foto: David Banks-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Chicago zdolalo Ottawu především zásluhou Patricka Kanea, jenž vstřelil hattrick. Na poslední dvě branky asistoval šikovnému Američanovi Kubalík, který si v zápase proti Senators poprvé v sezoně připsal více než jeden kanadský bod.

Kane se vrátil do sestavy Chicaga po čtyřech vynechaných zápasech ve velkém stylu. Dvaatřicetiletý americký útočník se blýskl čtyřmi body za tři branky a asistenci a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

„Měl jsem lehké příznaky koronaviru, ale nyní se již cítím dobře,“ vysvětlil důvod absence v předchozích duelech Kane.

Voráček přihrál na dva góly a v nájezdech rozhodl o výhře Columbusu. Zacha asistoval

Číst článek

„Za deset dní, které jsem strávil mimo tým, se toho odehrálo strašně moc, ale první výhra v sezoně nás opravdu těší,“ dodal americký útočník, který se posunul na třetí místo klubových statistik (1097 bodů). Vícekrát v dresu Blackhawks bodovali pouze legendární Stan Mikita (1467) a Bobby Hull (1153).

První výhru v novém působišti vychytal držitel Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře minulé sezony Marc-André Fleury. Zkušený brankář, který před sezonou přišel do Blackhawks z Vegas, pomohl k protržení nelichotivé série proher 29 zásahy.

„Spadl nám velký kámen ze srdce. Bylo to těžké, ale kluci tvrdě trénovali a dnešní zápas zvládli na jedničku. Odehráli jsme výbornou druhou a třetí třetinu a jsme rádi, že jsme se před svými fanoušky předvedli v dobrém světle,“ pochvaloval si Fleury.

Český brankář Vaněček na svou třetí výhru v sezoně nedosáhl. Washington i přes 23 zásahů českého gólmana prohrál na ledě Tampy Bay 2:3 a po osmi zápasech vyšel bodově naprázdno.

NHL: Hronek a Zadina svými body k výhře Detroitu nepomohli, za Sharks pálil Hertl

Číst článek

Hlavní podíl na třetí výhře obhájců Stanleyova poháru za sebou měl Anthony Cirelli, který zaznamenal gól a dvě asistence. „Myslím, že se každý zápas zlepšujeme. Máme před sebou spoustu práce, ale jdeme správným směrem,“ řekl strůjce vítězství Lightning.

Poprvé v sezoně nebodoval Alexandr Ovečkin. Ruský kanonýr, který v historickém pořadí střelců ztrácí jen dvě branky na čtvrtého Bobbyho Hulla, šestkrát prověřil Andreje Vasilevského, ale desátou branku v sezoně nepřidal.

Washington je ve Východní konferenci s třinácti body čtvrtý, Lightning jsou šestí.

Západní konferenci vévodí hokejisté Edmontonu. Oilers porazili nováčka ze Seattlu 5:2 a dostali se o bod před úhlavního rivala Calgary. K výhře dovedl Edmonton čtyřbodový Leon Draisaitl. Německý centr se díky povedenému představení vyhoupl po bok spoluhráče Connora McDavida do čela bodování NHL. Edmontonské duo vede tabulku produktivity se 17 body.

NHL

Edmonton - Seattle 5:2
Branky: 3. a 7. Draisaitl, 22. Keith, 43. Turris, 53. Yamamoto - 5. Schwartz, 39 Soucy. Střely na branku: 23:29. Diváci: 15 860. Hvězdy zápasu: 1. Draisaitl, 2. Turris, 3. Koskinen (všichni Edmonton).

Tampa Bay - Washington 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)
Branky: 24. Killorn, 29. Cirelli, 43. B. Point - 2. Leason, 52. Sheary. Střely na branku: 26:33. Vítek Vaněček odchytal za Washington 58 minut a 45 sekund, inkasoval tři branky z šestadvaceti střel a úspěšnost zákroků měl 88,5 procenta. Diváci: 19 092. Hvězdy zápasu: 1. Cirelli, 2. Vasilevskij, 3. Černák (všichni Tampa Bay).

Chicago - Ottawa 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)
Branky: 23., 42. a 48. P. Kane (na druhou a třetí D. Kubalík), 20. a 41. Hagel - 42. Formenton. Střely na branku: 31:30. Diváci: 15 946. Hvězdy zápasu: 1. P. Kane, 2. M.-A. Fleury, 3. Hagel (všichni Chicago).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme