Kubalík přispěl gólem k výhře Chicaga. Vaněček byl vyhlášen hvězdou zápasu, Washington ale prohrál

Hokejový útočník Dominik Kubalík pomohl Chicagu v úterním utkání NHL gólem a přihrávkou k výhře 6:5 po nájezdech na ledě Columbusu. Brankář Washingtonu Vítek Vaněček byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu, ale Washington i přes jeho 34 zásahů podlehl doma Pittsburghu 2:3 v prodloužení. Pavel Zacha bodoval v sedmém utkání v řadě (2+5), když asistoval při prohře New Jersey 1:4 s Buffalem u jediné branky týmu.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Washingtonu Vítek Vaněček se brání před Zachem Aston-Reesem z Pittsburgh

Brankář Washingtonu Vítek Vaněček se brání před Zachem Aston-Reesem z Pittsburgh | Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Chicago ztratilo vedení 2:0 a 3:2, ale na přelomu druhé a třetí po akcích Kubalíka vyhrávalo 5:3. Český útočník, který byl s šesti pokusy nejpilnějším střelcem týmu, se nejdříve ve 36. minutě prosadil ránou od modré čáry a poté asistoval v přesilové hře u trefy Adama Boqvista.

Columbus vyrovnal dvěma góly Olivera Bjorkstranda, který v zápase za stavu 2:2 neproměnil trestné střílení. V rozstřelu uspěl jen Alex DeBrincat.

Kubalík je aktuálně s 16 body (6+10) nejproduktivnějším českým hráčem sezony před Davidem Pastrňákem (9+5) a Ondřejem Palátem (7+7).

Pittsburgh přestřílel Washington v úvodních dvou třetinách 30:15, ale díky zákrokům Vaněčka bylo skóre nerozhodné 2:2. Český gólman nestačil jen na dvě tečované střely, čímž Jevgenij Malkin otevřel skóre a Jake Guentzel po obratu domácích vyrovnal.

Další gól padl až v čase 61:43, kdy rozhodl Kasperi Kapanen z přečíslení dva na jednoho střelou do odkryté branky.

Buffalo se ujalo vedení v polovině zápasu a dvěma slepenými góly na začátku třetí třetiny odskočilo na 3:0. Zacha prodloužil svou bodovou sérii až v poslední minutě, když asistoval u gólu Nikity Guseva. Akcí přišel o čisté konto Linus Ullmark, s 41 zákroky hlavní hrdina zápasu. Zbývající gól vstřelili Sabres do prázdné branky.

NHL
New Jersey - Buffalo 1:4, Washington - Pittsburgh 2:3 v prodl., Ottawa - Montreal 5:4 po sam. nájezdech, Detroit - Nashville 0:2, Columbus - Chicago 5:6 po sam. nájezdech, Vancouver - Edmonton 3:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme