Kubalík dvakrát skóroval, Detroit ale prohrál. Vejmelka vychytal výhru nad Torontem

Ani dva góly českého hokejového útočníka Dominika Kubalíka nestačily Detroitu k výhře na ledě Buffala. Red Wings prohráli 3:6 a ztratili po dvou výhrách. Potřetí za sebou vyhráli hokejisté Arizony, kteří porazili Toronto 6:3. Brankář Karel Vejmelka pomohl Coyotes k vítězství 29 zásahy.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Auston Matthews z Toronta se snaží překonat Karla Vejmelku v bráně Arizony

Auston Matthews z Toronta se snaží překonat Karla Vejmelku v bráně Arizony | Foto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Kubalík protrhl své devítizápasové čekání na gól ve třetí třetině. Ve 43. minutě využil výborné práce Elmera Söderbloma a snížil na 1:5. O dvě minuty později přidal po utajené nahrávce Josepha Velena druhou trefu a svým 12. gólem v sezoně vrátil Detroit do hry.

Na rozdíl dvou branek snížil ve 48. minutě Jordan Oesterle, více už ale Red Wings nestihli. Při risku bez brankáře inkasovali z hole Kylea Okposa šestý gól a po dvou výhrách tentokrát zaváhali. Okposo v závěru zápasu uzavřel hattrick a zdvojnásobil tak svůj dosavadní gólový účet.

Hokejisté Arizony potvrdili, že se jim na Toronto daří. V roce 2022 Coyotes porazili kanadský klub ve všech čtyřech zápasech a hned ve třech případech u toho byl český gólman Vejmelka. Ve čtvrtečním zápase rodák z Třebíče kryl 29 střel a pojedenácté v sezoně dovedl Arizonu k výhře.

Dvěma góly včetně rozdílové branky na 4:3 se blýskl Jack McBain. Dokonce tři body zaznamenal Barrett Hayton.

NHL

Buffalo - Detroit 6:3, Tampa Bay - NY Rangers 2:1 po sam. nájezdech, Florida - Montreal 7:2, Washington - Ottawa 3:4 v prodl., NY Islanders - Columbus 2:1, Minnesota - Dallas 1:4, Winnipeg - Vancouver 4:2, Colorado - Los Angeles 4:5 po sam. nájezdech, Arizona - Toronto 6:3, St. Louis - Chicago 3:1, San Jose - Philadelphia 3:4 v prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme