Hokejista Kuzněcov si v NHL tři zápasy nezahraje. Po zápasu s Českem měl pozitivní nález na kokain

Ruský hokejista Jevgenij Kuzněcov dostal od vedení NHL za pozitivní nález na kokain na květnovém mistrovství světa na Slovensku distanc na tři zápasy. Během trestu nebude hvězda Washingtonu pobírat plat. Od mezinárodní federace IIHF obdržel Kuzněcov v srpnu čtyřletý zákaz startů, který platí pro mezinárodní turnaje, takže loňský vítěz Stanley Cupu a dvojnásobný mistr světa nesmí reprezentovat Rusko do 12. června 2023.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jevgenij Kuzněcov.

Jevgenij Kuzněcov. | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

NHL oznámila svůj trest po schůzce Kuzněcova s ligovým komisionářem Garym Bettmanem a zástupci hráčské asociace NHLPA. Sedmadvacetiletý útočník postih přijal. „Ještě jednou se omlouvám, že jsem zklamal svou rodinu, spoluhráče, klub a fanoušky. Slibuji, že udělám vše, co je v mých silách, abych si vás opět získal na ledě i mimo něj,“ uvedl Kuzněcov.

Hokejista Kuzněcov dostal čtyřletý trest za kokain, pozitivní test měl v den zápasu proti Česku

Číst článek

Dopingovou kontrolou neprošel v den zápasu o bronz s českou reprezentací, která ruským hokejistům v Bratislavě podlehla 2:3 po samostatných nájezdech.

Dvojnásobný mistr světa

V NHL působí Kuzněcov od března 2014. Šikovný centr se vypracoval mezi opory Washingtonu a Capitals s ním předloni podepsali osmiletý kontrakt na 62,4 milionu dolarů. Při loňské cestě za prvním Stanley Cupem v klubové historii byl s 32 body z 24 zápasů nejproduktivnějším hráčem play-off, ale Conn Smythe Trophy pro nejlepšího hráče vyřazovacích bojů získal jeho hvězdný spoluhráč z útoku Alexandr Ovečkin.

V základní části NHL odehrál Kuzněcov 416 zápasů a nasbíral 337 bodů (101+236). S ruskou reprezentací se stal v letech 2012 a 2014 mistrem světa a získal ještě tři bronzy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme