Hokejové Pardubice mění trenéra. Lubina byl po nepřesvědčivých výkonech vedením odvolán

Dynamo Pardubice mění trenéra. Po čtyřech porážkách v řadě vedení klubu odvolalo z postu hlavního kouče Ladislava Lubinu, kterého pro nadcházející utkání s Kladnem nahradí jeho asistent Radek Bělohlav. Další asistent Otakar Janecký podle vyjádření klubu zůstává, na lavičku se vrací také bývalý obránce Petr Čáslava.

Pardubice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý trenér Pardubic Ladislav Lubina

Bývalý trenér Pardubic Ladislav Lubina | Zdroj: ČTK

„Láďovi děkuji za odvedenou práci, tým Dynama loni převzal v těžké době a pomohl ho spolu se svými asistenty udržet v extralize. Odvedl v Pardubicích obrovský kus práce, tým připravil velmi dobře fyzicky, zápas od zápasu se herní projev lepšil. Nicméně jedno vítězství ze sedmi zápasů je daleko za očekáváním,“ uvedl na klubovém webu generální ředitel a předseda představenstva klubu Martin Sýkora.

Petr Sýkora ukončil ve čtyřiceti letech hráčskou kariéru, v Pardubicích bude nově pomáhat s mládeží

Číst článek

Jedinou výhru v letošní sezoně dokázali hokejisté Pardubic vydolovat na ledě Litvínova a po porážce se Zlínem, který doposud nebodoval, klesli na poslední čtrnáctou pozici se třemi body a skóre 12:22.

„Změnou na postu hlavního trenéra chceme především zastavit výsledkový propad. Tým má kvalitu, které neodpovídají výsledky,“ uvedl dále šéf klubu.

Bělohlav by měl být podle Sýkory hlavním trenérem jen pro přechodnou dobu: „Nejsem zastánce unáhlených rozhodnutí, a proto tým v nadcházejícím utkání povede Radek Bělohlav. V příštím týdnu budeme intenzivně hledat optimální řešení,“ doplnil.

Bělohlav má tři extraligové tituly, 976 odehraných utkání se 235 vstřelenými brankami a 288 asistencemi a také 99 zápasů za reprezentaci, které pomohl k zisku titulu mistra světa v roce 1996. O dva roky později dosáhl na bronz.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme