‚Byl to fofr.‘ Útočník Flek se dočkal premiéry v české reprezentaci při prohře se Švédskem

Dvakrát o reprezentaci přišel kvůli zranění, teď se dočkal prvního startu. Hokejista Jakub Flek má za sebou premiéru v národním dresu. Bylo to na Švédských hokejových hrách a jeho vzpomínku bude možná trochu kalit prohra. I tak se ale bude mít v 27 letech čím pochlubit.

Stockholm Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Flek na tréninku české reprezentace

Jakub Flek na tréninku české reprezentace | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Uvidím, až otevřu telefon, co se tam na mě vysype. Určitě napíšu přítelkyni a zavolám rodičům. Možná mi někdo pogratuluje k bodu,“ poznamenal pro Radiožurnál ke své asistenci na první gól českého týmu Jakub Flek. Ten byl při prohře 1:2 se Švédy nakonec jediný, vstřelil ho v první třetině David Šťastný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jakub Flek má za sebou premiéru v reprezentaci. Více v příspěvku Františka Kuny

„Nechtěli jsme hrát ustrašený hokej, protože když se člověk bojí, většinou to zkazí,“ popsal Flek.

Trenér Miloš Říha byl zejména v první třetině spokojený s tím, jak hraje čtvrtý útok, do kterého dal právě debutanta Jakuba Fleka vedle Radima Zohorny a Davida Šťastného. Někdy ale podle českého kouče šly taktické pokyny stranou na úkor pocitu nic nezkazit.

„Přednosti kluků, i Kuby (Fleka), jít do útoku, dovolit si něco v útočném pásmu, se zabrzdily,“ řekl kouč, který u reprezentace působí od léta 2018.

Flek má za sebou premiéru v reprezentaci v hale Globen, která zdaleka nebyla plná. Ale na tribuny nebyl čas se dívat. Na velkém kluzišti poprvé Flek zjišťoval, jaký je hokej na mezinárodní úrovni.

„Byl to velký fofr. Oproti extralize jsou hráči šikovnější, hra se velmi rychle otáčí,“ hodnotil sedmadvacetiletý útočník Karlových Varů.

Další zápasy čekají hokejovou reprezentaci o víkendu. V sestavě čeká na svoji premiéru v národním dresu další hráč - zlínský Jan Dufek. A mohlo by na ni dojít už zítra proti Finům.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme