Čeští hokejisté prohráli se Švédskem 1:2. Vedení v Euro Hockey Tour se ujali Finové

Hokejisté Švédska porazili na úvod domácího turnaje Česko 2:1. Hráči se lvem na prsou sice vedli 1:0 zásluhou Davida Šťastného, ovšem Švédové ve druhé třetině vyrovnali a pět minut před koncem zápasu dokonali obrat. Čeští hokejisté tak přišli o vedení v Euro Hockey Tour.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Malte Strömwall (vlevo) v souboji o puk s Hynkem Zohornou.

Malte Strömwall (vlevo) v souboji o puk s Hynkem Zohornou. | Foto: TT News Agency | Zdroj: Reuters

Úvodní šanci utkání si připsal Hynek Zohorna, který ve třetí minutě vybojoval v útočné třetině puk a vyslal tvrdou střelu na Magnuse Hellberga, jenž kotouč schoval do lapačky. O sedm minut později otevřel skóre utkání David Šťastný. Toho našel před brankou domácích nováček v české sestavě Jakub Flek. Útočník Mladé Boleslavi nejprve udělal kličku gólmanovi Hellbergovi a následně přehodil puk přes jeho beton.

Trenér hokejové reprezentace Říha doplnil kádr pro Švédské hry. V nominaci je i debutant Dufek

Číst článek

Ve 13. minutě ohrozil Romana Willa v české brance Malte Strömwall. Ve finální fázi ale sjel švédskému útočníkovi kotouč z čepele, čímž nedokázal usměrnit puk mezi tři tyče. O dvě minuty později se ocitl vedle české branky osamocený Mathias Bromé, kotouč ale do odkryté brány nedoklepl. V závěru první třetiny dostali Švédové výhodu přesilové hry. Do největší šance se v ní dostal Strömwall, jehož střelu vytěsnil vyrážečkou Will.

Těsně před polovinou utkání střílel z první Carl Klinberg. Jeho rána ale skončila vedle branky. O tři minuty později se ocitl v dobré pozici Jesper Sellgren, který ale zasunul puk mimo tři tyče. Uplynulo pouhých sedm sekund a Švédsko vyrovnalo. Střelou mezi betony se prosadil Fredrik Händemark. Poté se dostali do šancí Michal Moravčík a David Musil. Ani jeden z nich ale Čechům vedení nevrátil.

Na začátku poslední třetiny byl blízko ke gólu nejprve domácí Henrik Tömmersen a vzápětí i Radim Zohorna. Oba týmy ale podrželi jejich brankáři. Po té se Švédsko dostalo do přečíslení, ale Will si se střelou Klase Dehlbecka poradil. O tři minuty později byl český gólman úspěšnější také v souboji se Strömwallem. Ten se dostal do další šance v 52. minutě a proti skórování byla konstrukce české branky.

Následně získalo Švédsko výhodu dvouminutové dvojnásobné přesilové hry, ale ve vedoucí gól ji neproměnilo. To se mu však podařilo v 56. minutě, když puk za Willova záda doklepl Bromé. Čechům se vzápětí podařilo také vstřelit gól. Hynek Zohorna ale zasáhl puk nad horní tyčkou branky, sudí tak vyrovnávací gól neuznali a to ani po konzultaci s kolegou u videa. Minutu a 50 sekund do konce základní hrací doby se Češi rozhodli pro power play. Snahu vyrovnat jim ale překazilo vyloučení.

Vstup do turnaje ve Švédsku svěřencům Miloše Říhy nevyšel, domácí hokejisté dokonali obrat a v těsném duelu vítězí. #narodnitym #CZEvSWE 🇨🇿🆚🇸🇪

21:30 – 06. 02. 2020

2 29

Švédské hokejové hry ve Stockholmu, součást Euro Hockey Tour:

Švédsko - ČR 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 32. Händemark (Sellgren, Bromé), 56. Bromé (Strömwall, O. Lindberg) - 10. D. Šťastný (Flek, D. Musil). Rozhodčí: Kova, Brännare (oba Fin.) - Nordlander, Nyqvist (oba Švéd.). Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 9613.

Sestavy:

Švédsko: Hellberg - Bengtsson, Sellgren, Lundkvist, Dahlbeck, Pudas, Tömmernes - C. Klingberg, Händemark, Everberg - Strömwall, O. Lindberg, M. Nilsson - Zaar, Rydahl, Bristedt - Sylvegard, Linus Johansson, Bromé. Trenér: Johan Garpenlöv.

Česká republika: Will - Jeřábek, Šulák, Krejčík, Mozík, Moravčík, Košťálek, D. Musil, Němeček - Řepík, Jan Kovář, Zaťovič - Lenc, Horák, M. Stránský - Hyka, T. Zohorna, H. Zohorna - D. Šťastný, R. Zohorna, Flek. Trenér: Miloš Říha.

Anna Doškářová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme