Hokejista Lauko na mistrovství světa juniorů dohrál. Vyšetření potvrdilo poškození kolenních vazů

Zraněný hokejista Jakub Lauko už do juniorského mistrovství světa v Ostravě nezasáhne. Páteční podrobné vyšetření hráče, který měl být jedním z lídrů domácího týmu na šampionátu, odhalilo poškození kolenních vazů.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Lauko má po střetu s Jegorem Sokolovem a Dmitrijem Voronkovem poškozené kolenní vazy. Domácí světový šampionát pro něj skončil.

Jakub Lauko má po střetu s Jegorem Sokolovem a Dmitrijem Voronkovem poškozené kolenní vazy. Domácí světový šampionát pro něj skončil. | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Hokejová reprezentace do dvaceti let zdolala na úvod šampionátu Rusko. Zápas nedohrál zraněný Lauko

Číst článek

Devatenáctiletý útočník Providence se zranil hned v úvodu čtvrtečního zápasu s Ruskem po střetu s Jegorem Sokolovem a Dmitrijem Voronkovem. Rozhodčí faul neodpískali a ani Sokolov žádnou vinu za zranění protihráče necítil. Český tým se s Laukovou absencí dokázal vyrovnat a obhájce bronzových medailí porazil 4:3.

Trenér Václav Varaďa po zápase připustil, že prvotní prognózy nejsou optimistické. Lauko následně podstoupil vyšetření magnetickou rezonanci, které potvrdilo, že už si na turnaji nezahraje.

Další utkání čeká domácí výběr v sobotu, kdy se utká s Německem. Ve skupině mají Varaďovi svěřenci ještě Kanadu a finalisty minulého mistrovství světa ze Spojených států.

Oficiálně: Útočník Jakub Lauko už se na letošním @2024 IIHF #WorldJuniors nepředstaví... 😞 Přejeme brzké uzdravení, Kubo! 🇨🇿✊🏻 #U20CZE

12:23 – 27. 12. 2019

119

Václav Varaďa pro ČT: "Na zákrok na Jakuba Lauka jsme se dívali ze všech úhlů. Podle mě to nebyl faul."
Místo zraněného útočníka doplní trenéři na soupisku Karla Pláška nebo Vojtěcha Střondalu. Rozhodnou se odpoledne. Střondalu jsem ale neviděl na treninku.

12:45 – 27. 12. 2019

4 116

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme