Plzeň uspěla v hokejové Lize mistrů i potřetí, Hradec Králové zúčtoval s Cardiffem

Hokejisté Plzně porazili v základní skupině B Ligy mistrů, stejně jako před týdnem, finskou Hämeenlinnu v prodloužení. Na ledě soupeře zvítězili díky dvěma gólům reprezentačního útočníka Milana Gulaše 2:1 a i po třetím utkání v novém ročníku soutěže zůstávají neporažení. Hradec Králové porazil Cardiff 5:2, oplatil mu porážku z Walesu a ve skupině H si připsal druhou výhru. Liberec oživil postupové naděje vítězstvím 6:1 nad Belfastem.

Tento článek je více než rok starý.

Hämeenlinna/Finsko, Hradec Králové, Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzni pomohl vydařený nástup. Poté co brankář Jaroslav Pavelka zlikvidoval dvě šance soupeře, předvedl v šesté minutě nádhernou individuální akci Gulaš, který se prokličkoval k zakončení z rohu kluziště a zavěsil. Zvýšit mohl Miroslav Indrák, ale brankář Joona Voutilainen byl proti. Pavelka na druhé straně vychytal Markuse Nenonena.

Liberec v hokejové Lize mistrů i podruhé prohrál. Plzeň si zastřílela proti dánskému mistrovi

Číst článek

Strážce plzeňské branky pak zářil i zkraje druhé třetiny, a to zejména při sólu Jereho Innaly. Na vyrovnání si museli domácí počkat až do třetí třetiny. Poté co se z ní odehrálo 38 sekund, objel branku Cody Kunyk a dokázal prostřelit Pavelku. Ten se ve 47. minutě zranil a nahradil ho Dominik Frodl, jenž se několikrát zaskvěl v závěru základní hrací doby. Již po 17 sekundách prodloužení využil chybu soupeře Gulaš.

Královéhradečtí nastoupili s touhou odčinit těsnou porážku 2:3 z Cardiffu, což se jim také podařilo. Už po první dvacetiminutovce měli na své straně dvoubrankové vedení díky zásahům Tomáše Vincoura v přesilovce a Lukáše Cingela. Před polovinou utkání mohl přidat třetí branku Matěj Chalupa, jenže z dobré pozice minul.

Další góly přišly až ve třetí části. Ve 43. minutě pláchl při vlastním oslabení Daniel Rákos a zvýšil. Zanedlouho potvrdil Mountfield pohodu také při přesilovce a po zakončení Rudolfa Červeného do odkryté branky bylo prakticky rozhodnuto.

Jenže pak se během půl minuty prosadili Bryce Reddick a Matias Sointu a zase bylo o co hrát. Devils to v závěru zkusili bez brankáře a Maris Bičevskis rozhodl definitivně gólem do prázdné branky.

Liberec přehrál Belfast

Liberec nedopustil další překvapení na svůj účet a po porážce 4:5, kterou do nového ročníku Ligy mistrů vstoupil v Belfastu, se tentokrát se svým sokem s velkým přehledem vypořádal.

Už po 39 sekundách se prosadil tečí Hudáček a v deváté minutě zvýšil Petr Jelínek. Hosté se sice vrátili do hry v úvodu druhé části, když snížil Ben Lake, ale to bylo z jejich strany vše.

Před polovinou utkání vrátil Severočechům dvoubrankový náskok Marek Zachar a jen o 52 sekund později se podruhé prosadil Hudáček. Radan Lenc potěšil více než tři tisíce diváků ve třetí části brankou v oslabení. Hudáček mohl dovršit hattrick, ale napálil jen tyč. Skóre pak uzavřel v čase 59:58 Rostislav Marosz.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme