Šéf Mezinárodní hokejové federace Fasel chce Rusku ponechat pořadatelství mistrovství světa v roce 2023

Mezinárodní hokejová federace (IIHF) chce mistrovství světa v roce 2023 ponechat v Rusku. Řekl to prezident IIHF René Fasel. Rusko přitom kvůli postihu od Světové antidopingové agentury za doping přišlo na čtyři roky o pořadatelství vrcholných akcí.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident mezinárodní hokejové federace René Fasel

Prezident mezinárodní hokejové federace René Fasel | Foto: Sputnik | Zdroj: Reuters

Součástí pondělního trestu Světové antidopingové agentury za zmanipulování dat z moskevské laboratoře bylo i odebrání ruského pořadatelství světových šampionátů v následujících čtyřech letech.

Rusko na čtyři roky zmizí z největších sportovních akcí. Rozhodla o tom Světová antidopingová agentura

Číst článek

To musejí učinit všechny sportovní federace, které podepsaly antidopingový kodex, pokud změna pořadatele není „z právních či praktických důvodů vyloučena“.

Mezinárodní hokejová federace mezi signatáře kodexu patří. Fasel však naznačil, že bude usilovat o udržení světového šampionátu v roce 2023 v Petrohradu. Prezident tamního klubu KHL Gennadij Timčenko chce ve městě vybudovat největší hokejovou halu na světě.

Fasel chce počkat na verdikt sportovní arbitráže CAS, k níž se Rusko hodlá odvolat. „Nyní ještě není nic jisté. Budeme na tom pracovat a uděláme vše, abychom chránili naše zájmy a naši federaci. Věříme, že rozhodnutí nebude politické, ale férové a podle práva,“ citovala Fasela agentura Reuters.

Ruští sportovci navíc podle rozhodnutí Světové antidopingové agentury nesmí příští čtyři roky vystupovat na vrcholných sportovních akcích pod svou vlajkou a se svou hymnou. Týká se to olympijských her v Tokiu 2020, zimní olympiády 2022 v Pekingu, paralympijských her a světových šampionátů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme