Chytil přispěl gólem k výhře Rangers, u rozhodující branky Chicaga asistoval Krejčí

Útočník Filip Chytil se dvanáctým gólem v sezoně podílel na výhře hokejistů New York Rangers nad Torontem 5:3. V druhém středečním zápase NHL si David Krejčí připsal asistenci u rozhodujícího gólu Bostonu v prodloužení s Chicagem. Bruins i díky němu zvítězili 2:1 a uspěli popáté za sebou.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V utkání Chicaga s Bostonem se představili čtyři čeští hokejisté, bodově se ale prosadil pouze Krejčí, který v prodloužení přihrál na vítězný gól Charlieho McAvoye. Dvaadvacetiletý bek skóroval poprvé v sezoně.

Kaše se v NHL stal hvězdou zápasu, skórovali i Nečas a Krejčí. Pastrňák nevede tabulku střelců

Číst článek

„Snažil jsem se dostat na zadní tyč a tam mě výborně našel DeBrusk, zbytek je historie,“ chválil spoluhráče McAvoy, který se prosadil po 57 zápasech. Boston rozhodl utkání 24 sekund po skončení přesilové hry Chicaga.

Krejčího spoluhráč David Pastrňák podruhé za sebou nebodoval a v tabulce střelců klesl s 38 brankami na třetí místo za Alexandra Ovečkina z Washingtonu (40) a Austona Matthewse z Toronta (39), který se proti Rangers prosadil dvakrát.

Chicago se dostalo do vedení ve 27. minutě, kdy se prosadil Alex DeBrincat. Aktivnější Boston dokázal o šest minut později srovnat zásluhou Seana Kuralyho. Rozhodující gól McAvoye poté pomohl Bruins do čela celé NHL.

Blackhawks získali bod hlavně zásluhou švédského brankáře Robina Lehnera, který si připsal 38 zásahů. Nejlepší předvedl na konci první třetiny proti Krejčímu. Třiatřicetiletý český útočník zakončoval do odkryté branky, Lehner ale pohotovým skokem dokázal ránu zlikvidovat a udržel bezbrankový stav.

„Boston je jeden z nejlepších týmů ligy a my jsme s nim odehráli vyrovnaný zápas, klidně jsme mohli vyhrát. V naší hře je určitě posun,“ řekl Lehner, který byl vyhlášený druhou hvězdou utkání.

Chytil skóroval

New York Rangers doma porazili Toronto 5:3. Hosté se v osmé minutě dostali do vedení zásluhou Johna Tavarese, ale Rangers odpověděli hned o minutu později. Anthony DeAngelo našel křížným pasem volného Chytila, který z hranice brankoviště usměrnil kotouč za záda Michaela Hutchinsona.

Útočník Faksa si v NHL připsal 18. bod v sezoně. Pomohl tak k vítězství Dallasu nad New York Rangers

Číst článek

Rozhodující náskok získali domácí v 18. minutě. V čase 17:18 se prosadil Mika Zibanejad, o šest sekund později se za obránce Toronta dostal Chris Kreider a povedenou bekhendovou kličkou poslal Rangers do vedení 3:1.

„Hráli jsme jednoduše a pracovali jeden pro druhého. To by měl být náš recept do všech dalších zápasů, ať už budeme hrát s kýmkoli,“ uvedl po zápase autor dvou bodů Kreider.

Toronto po prohře zůstalo desáté ve Východní konferenci a na osmou Floridu nadále ztrácí bod. Kanadský tým ale odehrál o dva zápasy více. „Potřebujeme hrát celých 60 minut. V minulých zápasech jsme hráli opravdu dobře, naposledy proti Floridě to ale bylo jen 45 až 50 minut. Pak ztratíme kontrolu nad zápasem a soupeři to využijí,“ dodal Auston Matthews, který v tabulce střelců odsunul Pastrňáka na třetí místo.

Výsledky NHL:

Chicago - Boston 1:2 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky: 27. DeBrincat - 33. Kuraly, 62. McAvoy (Krejčí). Střely na branku: 22:40. Diváci: 21.472. Hvězdy zápasu: 1. McAvoy (Boston), 2. Lehner (Chicago), 3. Kuraly (Boston).

New York Rangers - Toronto 5:3 (3:1, 1:1, 1:1)
Branky: 9. Chytil, 18. Zibanejad, 18. Kreider, 38. Bučněvič, 60. McKegg - 37. a 57. Matthews, 8. Tavares. Střely na branku: 35:30. Diváci: 17.123. Hvězdy zápasu: 1. Zibanejad, 2. Kredier, 3. Bučněvič (všichni NY Rangers).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme