Kubalík vstřelil při své premiéře v dresu Chicaga dva góly. Prohře v přípravném zápase NHL ale nezabránil

Český hokejový útočník Dominik Kubalík ve své premiéře za Chicago v úterním přípravném utkání na ledě Detroitu vstřelil dvě branky, ale porážce Blackhawks 3:5 nezabránil. Dvěma asistencemi pomohl k vítězství Vegas v Denveru nad domácím Coloradem 5:0 Tomáš Nosek. Asistenci si při debutu v barvách Los Angeles připsal Martin Frk a podílel se na vítězství 4:1 v Arizoně.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Kubalík se raduje ze vstřelené branky na mistrovství světa v Dánsku.

Dominik Kubalík v národním dresu | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Čtyřiadvacetiletý Kubalík se poprvé prosadil ve 38. minutě, kdy snížil na 2:3. Ránu obránce Carla Dahlströma vyrazil brankář Calvin Pickard před plzeňského odchovance a Kubalík před brankovištěm zamířil bekhendem do odkrytého prostoru u levé tyče.

Dominik Kubalík odchází do Chicaga, premiéru v NHL může zažít v Praze

Číst článek

V čase 46:40 se nejproduktivnější hráč základní části švýcarské ligy v barvách Ambri-Piotty prosadil v přesilové hře. Po spolupráci s bekem Philipem Holmem napřáhl z pravého kruhu a střelou k protější tyči vyrovnal. Vítěznou branku Detroitu ale vstřelil v čase 55:23 v početní výhodě Michael Rasmussen a v závěrečné-power play dovršil výsledek Luke Glendening.

Kubalík při prvním startu za Blackhawks pobyl na ledě 17:27 minuty, připsal si pět střeleckých pokusů na branku i jeden hit. Na čtyři minuty a 12 sekund dostal příležitost v přesilových hrách.

Chicago získalo práva na dvojnásobného nejlepšího střelce české extraligy v lednu z Los Angeles Kings výměnou za výběr v pátém kole draftu. V květnu Kubalík uzavřel roční nováčkovskou smlouvu na 925 tisíc dolarů a s možností si vydělat dalších 850 tisíc dolarů na bonusech.

V kempu Blackhawks bojuje Kubalík o premiéru v NHL. Za Los Angeles, které jej draftovalo v roce 2013 v sedmém kole na 191. pozici, nehrál. Chicago čeká první soutěžní zápas v ročníku v pátek 4. října v pražské O2 areně proti Philadelphii.

Dvě asistence Noska

Hokejista Kämpf o zápas NHL v Praze nepřijde, bude pokračovat v Chicagu. Nosek zůstává ve Vegas

Číst článek

Nosek byl v Denveru u druhé a třetí branky svého týmu. Ve 23. minutě v početní výhodě našel Brandona Pirriho, který zvýšil na dvougólový náskok. V úvodu závěrečné části nahodil puk z úhlu na Huntera Misku a Nicolas Hague upravil na 3:0.

Frk nastoupil za Los Angeles poprvé od příchodu z Detroitu a na ledě Arizony v šesté minutě po jeho asistenci otevřel skóre Mikey Anderson. V kádru kalifornského klubu bude pětadvacetiletý odchovanec Karlových Varů bojovat o místo s roční dvoucestnou smlouvou na 700 tisíc dolarů.

První příležitost v přípravě v barvách San Jose Sharks dostal brankář Josef Kořenář, který v uplynulé sezoně chytal v AHL v celku San Jose Barracuda. V 32. minutě za příznivého stavu 2:1 nahradil Aarona Della a nezabránil porážce 3:4. Inkasoval třikrát ze 13 střel.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme