Hvězda večera. Ondřej Kaše vstřelil svůj první hattrick v NHL

Útočník Ondřej Kaše zaznamenal ve svém 134. zápase v NHL první hattrick, kterým pomohl k výhře Anaheimu 6:3 nad Dallasem. Druhý zápas v řadě si připsal tři kanadské body.

Tento článek je více než rok starý.

Anaheim (Aktualizováno: 7:54 13. 12. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Kaše

Ondřej Kaše | Foto: Kirby Lee-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Třiadvacetiletý rodák z Kadaně se podruhé za sebou dočkal ocenění pro největší hvězdu večera, jelikož dokázal navázat na tříbodové představení proti New Jersey. V neděli se gólem a dvěma přihrávkami podílel na triumfu 6:5 po samostatných nájezdech.

Kaše byl zvolen první hvězdou utkání v NHL, Hanzal se po deseti měsících dočkal gólu

Číst článek

Kaše si rozdělil branky do jednotlivých třetin. Prvním gólem v sedmé minutě poslal Ducks do vedení. Forvard Pontus Aberg zachytil špatnou rozehrávku Stars a přihrál do mezikruží přesně zakončujícímu Kašemu. V prostřední části otočil Dallas třemi zásahy průběh utkání.

V 37. minutě vstřelil Kaše kontaktní gól. Kapitán Ryan Getzlaf přetlačil v souboji u mantinelu obránce Romana Poláka a nahrál na levý kruh Kašemu, jenž umístil střelu pod pravé rameno brankáře Bena Bishopa. Pro třiatřicetiletého Getzlafa šlo o 900. bod v NHL.

Hattrick český hokejista završil v 51. minutě, kdy se k němu odrazil puk a Kaše z pokleku našel mezírku u Bishopovy pravé tyče. Následně přidal Anaheim další tři trefy. Kaše, který před sezonou podepsal s kalifornským celkem tříletou smlouvu, si z utkání odnesl i čtyři kladné body do statistiky plus/minus. Čtyřmi body za branku a tři nahrávky a celkem pěti plusovými body zazářil bek Brandon Montour.

Tomáš Nosek vstřelil rozhodující gól

Nejlepším hráčem zápasu byl vyhlášen i útočník Tomáš Nosek, který zařídil rozhodujícím gólem vítězství Vegas 3:2 na ledě New York Islanders. Třetí branka pardubického rodáka v ročníku přišla ve 44. minutě za stavu 2:2.

Útočník Golden Knights Ryan Carpenter obral u hrazení zadáka Ryana Pulocka o puk a nabil Oscaru Lindbergovi na střelu z první z levého kruhu. Brankář Robin Lehner vyrazil jeho pokus pouze před sebe, Nosek následně využil nedorozumění mezi ním a obráncem Thomasem Hickeym a doklepl kotouč do sítě.

Hokejista Lukáš Radil zaznamenal svoji premiérovou trefu v NHL. Skórovali další čtyři Češi

Číst článek

„Viděl jsem, že je puk volný, takže jsem se chtěl dostat pod Hickeyho hokejku. Mám pocit, že jsem nejdříve trefil ji, pak tyčku a nakonec dorazil kotouč do sítě,“ prohlásil Nosek. „Nebyl to náš nejlepší zápas, ale je skvělé si připsat takové vítězství,“ dodal pětadvacetiletý loňský vítěz Calder Cupu, trofeje pro nejlepší klub farmářské AHL.

Gudas s Voráčkem asistovali, Rittich střídal

Parádní obrat se povedl Calgary, které ještě v 59. minutě prohrávalo s Philadelphií 3:5, ale nakonec uspělo 6:5 v prodloužení. Útočník vítězného celku Matthew Tkachuk se blýskl čtyřmi nahrávkami.

Gólman Flames David Rittich vychytal devátou výhru v ročníku, přestože do zápasu naskočil až od třetího dějství za nepříznivého skóre 3:4. Byl však u vítězné akce utkání. Odchovanec Jihlavy inkasoval jednou z pěti střel, brankář Flyers Michal Neuvirth zůstal na střídačce.

V dresu Philadelphie si připsali po asistenci bek Radko Gudas i forvard Jakub Voráček, který bodoval v šestém zápase po sobě. Útočník Calgary Michael Frolík vynechal jedenáctý duel v řadě.

The @Calgary Flames' victory marked the 28th time in NHL history that a team won a game in which they trailed by multiple goals in the final two minutes of regulation. #NHLStats #PHIvsCGY

07:40 – 13. 12. 2018

60 352

Chicago porazilo Pittsburgh 6:3 a ukončilo sérii osmi nezdarů. Kapitán Blackhawks Jonathan Toews zaznamenal tři body za gól a dvě přihrávky. Všechny branky Penguins obstaral útočník Bryan Rust.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme