‚Budou chybět delší dobu.‘ Carolina se bude muset obejít bez brankářů Mrázka a Reimera

Brankář Petr Mrázek i jeho kolega James Reimer budou v sestavě Caroliny chybět podle trenéra Roda Brind’Amoura delší dobu. Vážnější by měl být stav kanadského gólmana, jenž si ze sobotního utkání v Torontu odnesl oficiálně blíže nespecifikované zranění v dolní části těla. Mrázek, jenž jej nahradil, ale duel také nedochytal, utrpěl otřes mozku.

Tento článek je více než rok starý.

Raleigh/USA Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úspěšný zásah českého brankáře Petra Mrázka ve službách Caroliny Hurricanes v zápase proti New Yorku Islanders

Brankář Caroliny Petr Mrázek | Foto: James Guillory | Zdroj: Reuters

„Nemám žádné novinky o tom, jak dlouho budou mimo hru. Ale očividně to nebude krátkodobé. Všichni budou chybět delší dobu,“ řekl Brind’Amour v pondělí. Vedle Mrázka a Reimera ze zdravotních důvodů vypadl ze sestavy Caroliny i obránce Brett Pesce, který si poranil rameno. Toho klub zatím jako jediného zařadil na listinu dlouhodobě zraněných hráčů, aby si uvolnil prostor pod platovým stropem.

Pastrňák dal dva góly, Boston si ale odvezl z Vancouveru výprask. Mrázka v brance nahradil rolbař

Číst článek

Z brankářské dvojice by se rychleji do hry mohl vrátit český brankář, jenž podle vyjádření generálního manažera Dona Waddella absolvuje povinnou sérii vyšetření po otřesu mozku. „Bolesti hlavy nemá,“ řekl Waddell s tím, že Mrázek má spíše potíže s poraněním krku. „Jsou to maximálně týdny, u Petra to může být kratší,“ dodal Waddell. Reimer má údajně problémy s levou nohou poté, co na něj spadl jeden ze spoluhráčů.

Carolina o víkendu vyhrála v Torontu 6:3, zápas po odstoupení Reimera i Mrázka, jenž doplatil na tvrdou srážku s Kylem Cliffordem, dochytal dvaačtyřicetiletý záložní gólman David Ayres. Rolbař Toronta Marlies se stal nejstarším brankářem v historii soutěže, který si připsal vítězný debut v základní části NHL.

Další utkání čeká Carolinu v noci z úterý na středu evropského času, kdy se Hurricanes doma utkají s Dallasem. Do branky by se měl postavit Anton Forsberg nebo Alex Nedeljkovic, které klub povolal z farmy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme