Hokejový trenér Štrba a manažer Hudáček končí u prvoligového Chomutova

Hokejisté prvoligového Chomutova jsou bez trenéra. Dosavadní kouč Martin Štrba se s vedením dohodl na odchodu, končí i sportovní manažer Vladimír Hudáček. Klub na svém webu oznámil, že nový trenér bude znám nejpozději do týdne.

Chomutov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový trenér prvoligového Chomutova Martin Štrba

Bývalý trenér prvoligového Chomutova Martin Štrba | Foto: Barbora Reichová / CNC | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Piráti prohráli ve středu na ledě Litoměřic vysoko 3:8. V prvoligové tabulce jsou šestí pouze díky skóre před Havířovem a Slavií, a to především zásluhou povedených výkonů v domácím prostředí. Podle nového hracího systému zbývají čtyři kola do konce první části soutěže, po níž bude šestnáctičlenná tabulka rozdělena na dvě poloviny. Na devátou Jihlavu a desátý Prostějov má Chomutov, který ještě v minulé sezoně startoval v extralize, nyní šestibodový náskok.

Hokejový Chomutov má po 15 letech nové majitele. Klub převezme sedm severočeských podnikatelů

Číst článek

„Výkonnost mužstva se i vinou častých zásahů do kádru nestabilizovala a vše vyvrcholilo výkonem v Litoměřicích. Jasným cílem je zůstat v první osmičce. Cítili jsme, že mužstvo potřebuje impulz,“ uvedl výbor zapsaného spolku Piráti Chomutov, který je stoprocentním vlastníkem akciové společnosti, jež zajišťuje chod seniorského týmu.

Vedle Štrby skončil také šéf sportovního úseku Vladimír Hudáček. „Představy manažera a výboru spolku o budoucím směřování sportovní části se začaly rozcházet způsobem, který neumožňoval další pokračování spolupráce,“ vysvětlil výbor. Ten se dle svého vyjádření aktuálně soustředí na angažování nového trenéra, který se bude spolu s ním podílet na budoucích rozhodnutích ve sportovních a dalších otázkách spojených s chodem klubu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme