Trenér Stavjaňa skončil na lavičce hokejistů Zlína. Na jeho pozici se po půl roce vrací Robert Svoboda

Hokejisty Zlína už nevede Antonín Stavjaňa, vedení klubu ve čtvrtek hlavního trenéra odvolalo z funkce. Na lavičku posledního celku extraligy se po půlroce vrací Robert Svoboda. Berani o tom informovali na svých webových stránkách.

Zlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antonín Stavjaňa již není koučem zlínských hokejistů

Antonín Stavjaňa již není koučem zlínských hokejistů | Foto: Radek Petrášek / ČTK | Zdroj: ČTK

Zlínští hokejisté získali v 11 kolech jen šest bodů za dvě vítězství. Aktuálně mají na kontě sérii tří porážek při skóre 4:16. S celkovými 41 inkasovanými góly mají nejhorší obranu v soutěži.

„Členové prezidia, představenstva klubu a rady jednatelů se domluvili na změně trenéra. Po neúspěšném působení Antonína Stavjani se vrací Robert Svoboda, který do konce minulé sezony mužstvo trénoval a zná tak jeho kvality. Byla to logická volba,“ uvedl generální manažer klubu Martin Hosták.

Gulaš se prosadil v desátém utkání v řadě a překonal rekord extraligy, Pardubicím nasázel hattrick

Číst článek

Svobodovi budou pomáhat současní asistenti Martin Hamrlík a trenér brankářů Richard Hrazdíra. O dalším pokračování práce Jaroslava Balaštíka, který byl v roli konzultanta a mentora, u prvního týmu, se bude jednat. Stavjaňa končí i ve funkci sportovního manažera, jeho kompetence přebírá Svoboda.

Dvaapadesátiletý Svoboda skončil u prvního týmu Beranů po uplynulé sezoně, v níž tým dovedl do předkola play-off. Zlín v něm vypadl s Mladou Boleslaví. Mužstvo vedl dvě sezony, na začátku té aktuální působil bývalý ligový obránce v roli hlavního trenéra juniorského týmu.

Šestapadesátiletý Stavjaňa je druhým odvolaným trenérem v této sezoně extraligy. Po porážce 4. října právě na ledě Zlína v sedmém kole skončil na lavičce Pardubic Ladislav Lubina a tým po něm převzal jeho asistent Radek Bělohlav.

Stavjaňa skončil v rozehraném ročníku už ve čtvrtém angažmá v českém klubu za sebou. Bývalý obránce a mistr světa z let 1985 a 1996 předčasně opustil lavičku Zlína už v polovině října 2002, kdy jej nahradil Zdeněk Venera. V následující sezoně byl u titulu zlínského klubu v pozici sportovního manažera a v té době byl v letech 2002 až 2004 zároveň asistentem trenéra české reprezentace Slavomíra Lenera.

Po působení na Slovensku v Nitře a Trenčíně převzal v roce 2008 Třinec a v únoru jej vystřídal Pavel Marek. Po angažmá ve Slovanu Bratislava sezonu 2010/11 nedokončil na lavičce Karlových Varů, poté co jej v lednu nahradil Václav Baďouček. Po angažmá v Košicích a v Nitře, se kterou v roce 2016 získal titul, odešel do prvoligových Českých Budějovic. V druhé sezoně na lavičce Motoru jej v polovině října nahradil Marian Jelínek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme