Hokejisté Sparty otočili zápas s Třincem, poprvé naplno bodovali a jsou v tabulce třetí

Hokejisté Sparty porazili v předehrávaném utkání třetího kola extraligy Třinec 4:2, poprvé v sezoně naplno bodovali a jsou třetí v tabulce. Pražané o výhře nad úřadujícím mistrem rozhodli třemi góly ve třetí třetině. Oceláři prohráli i třetí duel v této sezoně na ledě soupeře a jsou sedmí.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťan Lukáš Rousek střílí gól do branky Třince

Sparťan Lukáš Rousek střílí gól do branky Třince | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Sparta byla od začátku střelecky aktivnější, výraznější šance si ale nevypracovala. Hosté trpělivě čekali na příležitost a v 11. minutě se dostali do vedení. Za Sedláčkova záda prošla střela Doudery od modré čáry.

Vítkovice ještě pět minut před koncem prohrávaly o dva góly. Třinec nakonec porazily 4:3

Číst článek

Pražané mohli několikrát vyrovnat, ale na začátku druhé třetiny podruhé inkasovali. Faulovaný Stránský ještě zakončit nedokázal, v následné přesilové hře ale přesně zamířil na brankovišti důrazný Michal Kovařčík.

Domácí dokázali odpovědět za 57 sekund, kdy Blainovu přihrávku od mantinelu usměrnil za Kváču, jenž poprvé v sezoně nahradil jedničku Bartošáka, Říčka. Sparta měla i nadále střeleckou převahu, hosté ale i bez trojice elitních obránců základní sestavy bez větších problémů odolávali. Kváča navíc chytal spolehlivě.

Hned po 24 sekundách třetí části jej ale překonal střelou od modré čáry Kalina a Sparta přece jen vyrovnala. Oba týmy pak mohly skórovat v přesilových hrách, třetí gól ale nepřidaly. Stav se změnil až v 57. minutě, kdy Kváča pouze vyrazil Blainovo nahození a Rousek puk pohotově dorazil do branky. Poslední slovo měl při power play Smejkal a Sparta ukončila sérii tří proher s Oceláři.

Předehrávka třetího kola hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 4:2 (0:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 23. Říčka (Blain, Rousek), 41. Kalina, 57. Rousek (Blain), 60. Smejkal (V. Růžička, Košťálek) - 11. M. Doudera (P. Vrána), 22. M. Kovařčík (O. Kovařčík, Chmielewski). Rozhodčí: Hodek, Pražák - Komárek, Frodl. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 7175.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme