Plzeňský hokejista Houdek dostal za krosček na Kvapila trest na dva zápasy

Hokejový obránce Michal Houdek z Plzně dostal za krosček na útočníka Sparty Marka Kvapila ve čtvrtečním předehrávaném utkání prvního kola extraligy trest na dvě utkání. O výši trestu rozhodl ve zkráceném řízení předseda disciplinární komise Viktor Ujčík.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marek Kvapil

Michal Houdek dostal dvouzápasovou stopku za faul na Marka Kvapila (na snímku) | Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia | Zdroj: Profimedia

Teprve devatenáctiletý Houdek se provinil krátce po polovině základní hrací doby velmi vypjatého duelu, který nakonec vyhráli domácí Pražané 7:6 v prodloužení. Po přerušení hry atakoval jednu z ofenzivních hvězd Sparty Kvapila a rozpoutal tím hromadnou bitku.

Úvodní zápas Tipsport extraligy nabídl dynamickou přestřelku. Sparta porazila Plzeň 7:6 v prodloužení

Číst článek

Za své počínání si od rozhodčích vysloužil při více přestupcích proti pravidlům a navrch trestu do konce utkání celkem 39 trestných minut. To vše paradoxně při extraligovém debutu, kdy mu statistici naměřili na ledě jen 20 odehraných sekund.

„Hráč se v přerušené hře a v situaci, kdy k němu byl soupeř otočen zády, dopustil zcela vědomého a cíleného intenzivního úderu holí drženou v obou rukách do zad protihráče. Vzhledem k tomu, že úder byl veden zezadu a zcela mimo jeho zorný úhel, nemohl ho protihráč žádným způsobem očekávat ani se mu jakkoli bránit,“ popsal Ujčík.

Kvapil byl navíc nucen z utkání odstoupit. „Podle zápisu o utkání zápas kvůli zranění prsního svalu nedokončil a lze se důvodně domnívat, že ke zranění došlo právě v důsledku uvedeného zákroku,“ doplnil Ujčík, který při stanovení trestu přihlédl k tomu, že Houdek nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme