Úvodní zápas Tipsport extraligy nabídl dynamickou přestřelku. Sparta porazila Plzeň 7:6 v prodloužení

Hokejisté Sparty porazili v předehrávce prvního kola extraligy Plzeň 7:6 v prodloužení. Škoda inkasovala v úvodním utkání nové sezony jako první, přesto vedla po první třetině 3:1. Druhou část ale vyhráli domácí 4:0. Ve třetí převzala taktovku opět Plzeň a vyrovnala ze stavu 3:6. V čase 64:22 však rozhodl domácí bek Jan Košťálek, který si v zápase připsal tři body za dva góly a nahrávku.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bitka mezi Miroslavem Formanem (vlevo) a plzeňským Matyášem Kantnerem (vpravo).

Bitka mezi Miroslavem Formanem (vlevo) a plzeňským Matyášem Kantnerem (vpravo). | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Hned první souboj extraligové sezony nabídl prakticky vše, co nabídnout mohl. A proměnil se v obrovskou bitvu. Už ve druhé minutě využil Řepík po pouhých 11 sekundách přesilovku, když za Frodlova záda usměrnil Poláškův pokus. Jenže v páté minutě vyrovnal Rob a v dalších šancích hostů se několikrát vyznamenal Machovský. Vychytal opět Roba a dvakrát Budíka.

Manuál ke startu hokejové extraligy. Nová pravidla, nejzajímavější přestupy i tipy na vítěze

Číst článek

Ve 13. minutě zakončoval zblízka Kvapil, ale neuspěl. A Plzeňští trestali. Nejprve načal osobní střelecký účet nejlepší kanonýr minulé sezony Gulaš a přesně o 100 sekund později dal třetí gól hostů Straka. Indiáni hráli vzápětí ještě přesilovku, kterou ale nevyužili.

Druhá třetina začala svižně. V čase 20:38 došlo na premiéru trenérské výzvy, která byla v extralize nově zavedena. Sáhl k ní hostující kouč Ladislav Čihák, jenž reklamoval při zásahu Smejkala nedovolené bránění brankáři. Jenže neuspěl, ztratil tak oddechový čas a Sparta slavila snížení. Už o 17 sekund později navíc vyrovnal Řepík.

„My jsme tam viděli, že hráč vjel do brankoviště a na kostce jsme viděli, že puk vjel do brány až po kontaktu toho hráče s gólmanem. Rozhodli jsme se tak pro trenérskou výzvu, zkusili jsme to a dali jsme i šanci rozhodčím i přesto, že oni sami na to můžou jít. Chtěli jsme ale, aby to zhodnotili, a pokud to takto rozhodli, tak to samozřejmě respektujeme,“ řekl na Radiožurnálu k premiérovému využití trenérské výzvy v extralize kouč Plzně Ladislav Čihák. 

Na ledě výrazně přibylo nervozity. Nejprve si vyměnili pěstmi názory Forman s Kantnerem a Polášek s Vlachem. Ve 32. minutě pak Houdkův krosček nastartoval hromadnou bitku, při níž se pralo pět dvojiček a v klinči nebyli tak jen gólmani. Houdek dostal trest do konce zápasu a při pouhých 20 odehraných sekundách nastřádal celkem 39 trestných minut. Přesilovku pak navíc využil Košťálek a o chvilku později zvýšil Říčka už na 5:3.

‚Všechny kluby souhlasily.‘ V Tipsport extralize bude od nové sezony fungovat ‚trenérská výzva‘

Číst článek

„Oba týmy jsou opravdu natěšené, přece jenom celé léto se připravujete a nemůžete se dočkat prvního zápasu. V něm pak ze sebe vydáte úplně všechno. Pokud je potřeba se porvat nebo tam někoho smáznout, tak na to jste čekali celé léto,“ popsal po utkání Sparťan Polášek. 

Již po devíti sekundách třetího dějství byl na konci parádní akce Dočekal a zdálo se být rozhodnuto. Ve 44. minutě ale pozvedl plzeňský prapor Gulaš po souhře s parťákem Mertlem a zase bylo o co hrát. Západočeši vycítili šanci a šli si za ní, jenže chvilky náporu, kdy sparťany svírali před Machovským, v další gól dlouho nepřetavili.

Na konci 53. minuty neuspěl tváří v tvář Straka proti Machovskému, ve vlastním oslabení zakončil mimo. Pak ale musela do čtyř Sparta a Mertl snížil na rozdíl jediného gólu. V 57. minutě ujel Němec a s koncovkou si skvěle poradil a vyrovnal na 6:6. Rozhodnout mohl chvilku nato Řepík, situaci ale zachránil blokem klečící Kodýtek.

V prodloužení vychytal Frodl Ďalogovo sólo. Ovšem když už se začalo schylovat k nájezdům, odmítl je povedenou ranou z kruhu Košťálek.

💪 | Byl to boj, ale přece! První zápas proti @HC Škoda Plzeň měl úplně vše a my doufáme, že jste si ho užili tolik, jako my! 😍
📰 Reportáž na webu: bit.ly/VyhraPlzen

21:49 – 12. 09. 2019

6 65

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 7:6 v prodl. (1:3, 4:0, 1:3 - 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Řepík (Polášek, V. Růžička ml.), 21. Smejkal, 21. Řepík (Kvapil, Kalina), 35. Košťálek (Pech, Polášek), 38. Říčka (Smejkal, Sukeľ), 41. Dočekal (Smejkal, Košťálek), 65. Košťálek (Forman) – 5. Rob (Gulaš, Mertl), 15. Gulaš (Pulpán, Mertl), 16. P. Straka (Eberle), 44. Gulaš (Mertl), 55. Mertl (Gulaš, Pour), 57. V. Němec (Budík, Čerešňák). Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 11:10, navíc Forman, Piskáček oba 10 min. – Houdek 5 min., 10 min. a do konce utkání. Využití: 3:1. Diváci: 8632.

fk, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme