Hokejisté Karlových Varů zvítězili na ledě vedoucí Sparty. Ve slezském derby slaví Třinec

Hokejisté Karlových Varů vyhráli v dohrávaném 16. kole extraligy na ledě vedoucí Sparty 4:3 po samostatných nájezdech. Třinec ovládl slezské derby 4:3, dvakrát se trefil Martin Růžička. Hradec Králové porazil zásluhou gólu Marka Zachara 1:0 Zlín. Mladá Boleslav uhájila vítězstvím 4:2 nad Plzní třetí místo. Liberec zdolal 2:1 po prodloužení Litvínov. Brno si poradilo 5:4 s Českými Budějovicemi. Pardubice porazily 3:2 po prodloužení Olomouc.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Jiří Černoch z Karlových Varů a David Vitouch ze Sparty

Zleva Jiří Černoch z Karlových Varů a David Vitouch ze Sparty | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Sparta i Karlovy Vary nastoupily bez reprezentantů, kteří se v neděli vrátili ze Švédských her. Zatímco ale Spartě se do sestavy vrátili uzdravení Sobotka a Jurčina, Karlovy Vary v O2 areně postrádaly řadu dalších hráčů. Nenastoupil Rachůnek, Pulpán, Mikúš, v brance chyběla jednička Novotný. I proto se do hry poprvé dostali šestnáctiletí útočníci Kulich a Rymon.

Z 0:2 na 3:2. V souboji o první místo v extralize vyhrála Sparta, zápas s Třincem rozhodl Kudrna

Číst článek

Kulich se postavil dokonce do středu prvního útoku a hned při svém prvním střídání si připsal plusový bod, byl totiž na ledě u vedoucí branky Koblasy po 38 sekundách hry.

Pražané ale ještě v první třetině dokázali zásluhou Poláška vyrovnat a poté, co přežili tři oslabení, se ve druhé třetině dostali do vedení. Rousek ještě ve 25. minutě svůj brejk nevyužil, o pár sekund později ale přihrál Formanovi na druhý gól Sparty.

Ve 27. minutě překonal Habala potřetí Kudrna, ale rozhodčí jeho gól v signalizované početní výhodě po chvilce pro předcházející ofsajd odvolali. Domácí to ale dlouho mrzet nemuselo. Následnou přesilovku využil již po 14 sekundách Košťálek.

V polovině zápasu sice Salák zlikvidoval brejk Redlicha, v pokračující akci jej ale překonal na brankovišti důrazný Vondráček. Blízko vyrovnání byl dokonce v oslabení Kohout, z rychlého protiútoku ale trefil jen tyč, což potvrdil i videorozhodčí.

Ve třetí třetině byla Sparta aktivnější, hosté hrozili z brejků. Jeden z nich jim vyšel v samotném závěru a dokonce v oslabení. Když byl v 59. minutě vyloučen Šenkeřík, zdálo se, že domácí v klidu zápas dohrají. Vondráček se však dostal do samostatného nájezdu a prostřelil Saláka.

V nastavené pětiminutovce se ani jeden z týmů neprosadil, vítěze tak určily nájezdy. Jako jediný se v nich v šesté sérii prosadil Černoch, Karlovy Vary tak vyhrály v Praze poprvé od října 2015.

Třinec přestřílel Vítkovice

Třinec vyhrál poosmé z posledních devíti kol a vedoucí Spartě se po jejím dnešním zaváhání s Karlovými Vary přiblížili na rozdíl dvou bodů.

Kosticyn nebude chybět Pardubicím sedm zápasů, disciplinární komise mu snížila trest na tři

Číst článek

Hosté vletěli do derby hodně zostra a už za 213 sekund měli dva góly navrch. Hned první střídání skončilo brankou, když v čase 0:48 se nadvakrát dorážkou prosadil Růžička a současně po 125 minutách ukončil neprůstřelnost Svobody. Ve čtvrté minutě nahodil puk směrem k domácí bráně od modré čáry Adámek, a protože Svobodovi v ose střely projelo několik hráčů, Adámkův pokus doplachtil až do síťky.

Divoký začátek ale přiživili i domácí. Z hostujícího tlaku se vysmekl obránce Koch, který se drze protáhl až před gólmana a zblízka zavěsil pod horní tyč. I díky rychlé kontaktní trefě se Vítkovice z hrozivého úvodu sebraly a po vyhraném vhazování se ve 14. minutě příklepem od modré čáry trefil Kovář.

Domácí v závěru první části stihli skóre v přesilovce dokonce otočit, když Lakatošovu vyraženou střelu v přesilovce si do vlastní brány srazil Doudera.

Třinec do druhé části sáhl ke změně gólmanů a nasazení Kacetla místo Štěpánka mělo rychlý efekt a impulz. Ocelářům stačilo pouze 169 vteřin k obratu. Kofroň doklepl za Svobodova záda ránu Martina Kovařčíka a vzápětí podnikli hosté další brejk, jenž precizním švihem zakončil kanonýr Růžička a zaznamenal už svůj sedmnáctý gól ročníku.

Brankostroj pak přece jen ustal, ale góly padnout mohly na obou stranách. Kacetlovi při Krenželokově ráně pomohla tyč a domácí nevyrovnali ani ve 48. minutě z trestného střílení, které po faulu na Hrušku neproměnil Irgl. Ostravané tak už necelé tři minuty před koncem odvážně sáhli ke hře bez gólmana a soupeře zatlačili, ale Lakatošova teč se mezi tyče nevešla a v tísni se neprosadil rovněž Mallet. Třinec tak derby vyhrál potřetí v sezoně.

Dohrávané 16. kolo hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 2:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Polášek (Řepík), 26. M. Forman (Rousek, Pech), 27. Košťálek (R. Horák, Rousek) - 1. Koblasa (Weinhold, O. Beránek), 29. Vondráček (Osmík, Redlich), 59. Vondráček (Skuhravý), rozhodující sam. nájezd Černoch. Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Rampír, Špringl. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Bez diváků.

HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 3:4 (3:2, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Koch (Lakatoš), 14. L. Kovář (J. Hruška), 20. Lakatoš - 1. Martin Růžička (Hrehorčák, Kundrátek), 4. M. Adámek (Marcinko, Kurovský), 22. Kofroň (M. Kovařčík, O. Kovařčík), 23. Martin Růžička (Hrehorčák, P. Vrána). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Frodl, Komárek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Bez diváků.

Mountfield Hradec Králové - PSG Berani Zlín 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka: 47. Zachar. Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Bryška, Axman. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Bez diváků.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 4:2 (0:0, 0:1, 4:1)
Branky a nahrávky: 46. Claireaux (Cienciala, Allen), 49. Jääskeläinen, 57. Allen (Claireaux, Cienciala), 59. Fillman - 37. Budík (Kodýtek, Eberle), 58. Čerešňák. Rozhodčí: Pešina, Kika - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Bez diváků.

HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec 1:2 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 59. Jarůšek (Ščotka) - 38. Derner (T. Hanousek, A. Musil), 62. Gríger (Vitásek). Rozhodčí: R. Šír, Pilný - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Bez diváků.

Madeta Motor České Budějovice - HC Kometa Brno 4:5 (2:0, 1:3, 1:2)
Branky a nahrávky: 14. Z. Doležal (R. Přikryl, Slováček), 17. Holec (Slováček, Z. Doležal), 26. Z. Doležal (R. Přikryl), 59. Štencel (Holec, D. Voženílek) - 22. Klepiš (P. Holík), 29. Klepiš (Mueller, P. Holík), 32. Mueller (P. Holík, Zaťovič), 46. D. Bondra (Mueller, S. Svozil), 50. P. Holík (Mueller). Rozhodčí: Micka, Pražák - Ganger, Klouček. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:2. Bez diváků.

HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 3:2 v prodl. (2:1, 0:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Poulíček (Kusý), 8. J. Zdráhal (Pochobradský, L. Horký), 63. Poulíček (Nakládal) - 7. V. Tomeček (Ostřížek, Strapáč), 47. J. Knotek (A. Rutar, J. Káňa II). Rozhodčí: Hodek, Šindel - Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme