Litvínov je v baráži poslední a hrozí mu pád z extraligy. 'Teď už to opravdu hoří,' říká Šlégr

V posledních letech střídají pravidelně úspěšné sezony s neúspěšnými. Hokejisté Litvínova jsou pět kol před koncem baráže v tabulce poslední. Tradiční hokejové město je blízko prvnímu sestupu po skoro šedesáti letech v nejvyšší soutěži. Přitom ještě před třemi lety byl klub na historickém vrcholu. A byl u toho současný kouč Jiří Šlégr.

Litvínov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Šlégr diskutuje s rozhodčími během barážovému utkání Litvínova proti Karlovým Varům.

Jiří Šlégr diskutuje s rozhodčími během barážovému utkání Litvínova proti Karlovým Varům. | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

„Když to skončilo, tak jsme si se slzami v očích říkali, že to nahoře vidí a že nám i pomohl, abychom měli trochu víc štěstí,“ netajil se před třemi lety Jiří Šlégr tím, že titul patří i zesnulé klubové legendě Ivanu Hlinkovi. „Dotáhli jsme to, ale já věřím, že na nás odněkud z hokejového nebe koukal a byl takovým tím naším strážníčkem,“ říkal Šlégr.

Zatímco v roce 2015 měl Litvínov zmiňovaného strážníčka proto, aby vyhrál titul, teď by ho potřeboval znovu. Aby po 59 letech nespadl z nejvyšší soutěže. Ve čtyřčlenné skupině je Litvínov poslední, na místo zaručující udržení se v extralize ztrácí po posledním domácím selhání 4 body.

Litvínov schytal debakl od Karlových Varů a je v problémech, Kladno vyhrálo v Jihlavě

Číst článek

 „Teď už to pravdu hoří a musíme hodně zabrat. Po takovém debaklu, který jsme na domácí půde vyfasovali, rozhodně nepřemýšlím o tom, co bych udělal jako hráč. Musíme se poradit, co s tím vším uděláme. Určitě si sedneme a rozebereme to na videu,“ uvědomuje si Šlégr vážnost situace.

„Je to pro mě strašné. Není to něco, na co bych byl pyšný. Ale pořád ještě není konec a já jsem byl vždycky zvyklý bojovat až do konce a věřím, že to ještě zvládneme. Je to jednoduchá matematika, ale nemůžeme koukat na pět zápasů. Musíme koukat na ten příští a od něj se odpíchnout,“ říká litvínovský trenér a klubový šéf Jiří Šlégr.

Právě ten příští zápas může být pro Litvínov zlomový. V pátek bude hrát na kladenském ledě, v případě výhry týmu Jaromíra Jágra bude rozdíl mezi posledním Litvínovem a Kladnem na aktuálně druhém postupovém místě už sedmibodový. Baráž aktuálně vede další „prvoligista“ - Karlovy Vary, které z nejvyšší soutěže zmizely před rokem.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme