Litvínov může slavit, v posledním zápase se zachránil. Jihlava po roce extraligu opouští

Hokejisté Litvínova porazili v závěrečném kole baráže o účast v extralize Kladno 5:2 a udrželi se v nejvyšší soutěži. Díky třetí výhře za sebou zůstali o bod před Jihlavou, které nestačilo k záchraně ani vítězství 3:2 nad Karlovými Vary a po ročním působení se vracejí do první ligy. Energie měla návrat mezi elitu jistý od minulého kola.

Tento článek je více než rok starý.

Litvínov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost hráčů Litvínova

Radost hráčů Litvínova | Zdroj: ČTK

Severočeši nakonec obsadili v baráži první místo. Získali stejně jako Karlovy Vary 20 bodů, ale mají lepší bilanci vzájemných zápasů. Poslední skončilo Kladno s pouhými čtyřmi výhrami z 12 zápasů.

Suverénní Kometa slaví obhajobu titulu. Třinec porazila 4:1

Číst článek

Litvínov vykročil do boje na dálku s Jihlavou rázně. Již po 24 sekundách hry překvapil Cikánka vyjetím zpoza branky Černý a posunul Vervu do vedení. Další gól mohl přidat ve 4. minuty Jánský, ale na gól si musel počkat o dvě minuty déle, než zakončil do odkryté branky Rytířů. Hosté se poprvé vážněji v útočném pásmu předvedli v 9. minutě, Kloz ale trefil jen tyč Kantorovy branky.

Hned na začátku druhé třetiny se do další šance dostal Černý, Cikánek se tentokrát překvapit nenechal. Severočeši dlouho nebezpeční v útoku nebyli, ve 27. minutě ale obrana hostů nechala zcela volného Jíchu, který při dorážce nezaváhal. O 48 sekund později přidal čtvrtý gól Lukeš a vyprodaný Zimní stadion Ivana Hlinky mohl slavit záchranu v extralize.

Kladno sice předchozí barážový zápas v Litvínově vyhrálo 2:1, dnes bylo ale bez šance na solidní výsledek. Ve 43. minutě navíc přidal pátou branku obránce Baránek, jenž Cikánka překonal střelou od modré čáry krátce po buly.

Kantora usilujícího o druhou nulu za sebou prověřil v 50. minutě Machač, snížit ze slibné šance se mu ale nepodařilo. Nakonec se hosté branek dočkali. V 54. minutě se prosadil Patyk a o 40 sekund později Kaut. Na radosti domácích to ale neubralo. Stále tak platí, že od roku 1959, kdy Litvínov postoupil do extraligy, nikdy nejvyšší soutěž neopustil.

Hokejistům Jihlavy ani domácí výhra nad Karlovými Vary 3:2 v posledním kole baráže nepomohla k udržení extraligové příslušnosti.

Dukla nejvyšší soutěž po ročním působení opouští, v baráži získala o bod méně než Litvínov, který si pojistil setrvání mezi elitou vítězstvím nad Kladnem. Karlovarská Energie měla návrat do extraligy jistý už před závěrečným kolem.

12. kolo baráže o hokejovou extraligu:

HC Dukla Jihlava - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (3:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 2. R. Hubáček (Anděl, Šidlík), 7. A. Zeman (Čachotský, Jiránek), 20. Rabbit (M. Hlinka, D. Kajínek) - 42. Vrdlovec (Šik, Vachovec), 47. Stloukal (Flek, Kverka). Rozhodčí: Hradil, Kika - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 2684

HC Verva Litvínov - Rytíři Kladno 5:2 (2:0, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 1. J. Černý (Sörvik), 6. Jánský (F. Lukeš), 27. Jícha (Válek, Matoušek), 28. F. Lukeš (J. Mikúš), 43. Baránek (Válek) - 54. Patyk (Vildumetz, Kehar), 55. T. Kaut (Lenďák, Pekr). Rozhodčí: Pešina, Lacina - Brejcha, Frodl. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 6011

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme