Litvínov schytal debakl od Karlových Varů a je v problémech, Kladno vyhrálo v Jihlavě

V obou zápasech sedmého kola baráže o hokejovou extraligu se radovaly týmy, které sezonu strávily v nižší WSM lize. Karlovy Vary potupily Litvínov na jeho ledě výsledkem 5:1 a jsou v čele tabulky, Kladno nedostalo v Jihlavě ani gól a po vítězství 2:0 je druhé.

Tento článek je více než rok starý.

Litvínov, Jihlava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barážové utkání mezi Litvínovem a Karlovými Vary.

Barážové utkání mezi Litvínovem a Karlovými Vary. | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

HC VERVA Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 1:5

První třetina byla herně vyrovnaná, nicméně o něco víc slibných šancí si připravili hosté. Jenže Karlovy Vary své akce zbytečně přehrávaly, a tak šel do vedení Litvínov, když Jakub Černý nekompromisně napálil do branky odražený puk.

Hned zkraje druhé části už ale bylo všechno jinak. Po půl minutě hry nahodil puk na litvínovskou branku Plutnar a Dávid Gríger ho tečoval za záda gólmana Petráska. A za další minutu už hosté vedli díky Petru Stloukalovi, který se protáhl až před branku a bekhendem prostřelil Petráska. A s domácími to vypadalo ještě hůř, když o chvíli později přidal další karlovarský gól tečující Tomáš Rachůnek.

Litvínov pak mohl vrátit do zápasu trestným střílením Martin Hanzl, jenže jeho zakončení ke gólu nevedlo. Místo toho přidal ještě čtvrtou branku Karlových Varů Daniel Vrdlovec. Litvínovští hráči tak šli před třetí třetinou do šatny za stavu 1:4 doprovázeni nespokojeným pískotem vlastních fanoušků.

Jenže pískot zřejmě domácím moc nepomohl, protože hned ve třetí minutě poslední části vstřelil pátý karlovarský gól Otakar Šik. Další branky už do konce utkání nepadly, takže Karlovy Vary zvítězily v Litvínově 5:1.

HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno 0:2

Kladno vedlo v Jihlavě od čtvrté minuty, kdy se po chybě domácí defenzivy prosadil nejlepší střelec dosavadního průběhu baráže Adam Kubík. Jihlava pak byla po většinu času aktivnější, jenže Kladnu se dařilo jihlavské útoky odrážet. Podobný průběh měla i druhá třetina – Dukla častěji útočila a držela puk, Kladno hrozilo z protiútoků.

Na začátku poslední části zvýšili hosté na rozdíl dvou branek zásluhou Davida Tůmy, který využil Klozovu přihrávku. Jihlava se pak ještě usilovněji hnala do útoku, ale kladenskou obranu nepřekonala ani jednou, a tak Kladno nakonec uhájilo vítězství 2:0.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme