Napsal mi esemesku, jestli budu hrát, smál se Rousek. Kamarád Kulich pak přijel a viděl jeho první gól v NHL

Hokejista Lukáš Rousek má za sebou parádní debut v NHL. Ve svém vůbec prvním střídání na ledě slavné zámořské soutěže skóroval, později přidal i asistenci. A tak jedinou kaňkou zůstává výsledek – Buffalo totiž prohrálo s Montrealem 3:4 po nájezdech.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Rousek

Lukáš Rousek | Zdroj: Profimedia

Dát gól při svém debutu v nejslavnější hokejové lize světa, tedy NHL, to se jen tak někomu nepoštěstí. Český útočník Lukáš Rousek navíc skóroval hned při svém prvním střídání. A z tribuny mu gratulovali i další čeští mladíci – Jiří Kulich s Davidem Jiříčkem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak prožíval svůj první gól při debutu v NHL hokejista Lukáš Rousek

Nebyl to gól z kategorie těch nejtěžších. K Lukáši Rouskovi se odrazil prudký nastřelený puk od zadního mantinelu, a útočník Buffala ho po odpoutání se od obránce trefil do poloodkryté brány. I proto třiadvacetiletý Čech vlastně ani moc nevěděl, jak novinářům v pozápasových rozhovorech odpovídat.

Čekání se vyplatilo

Rousek si přitom musel na debut dosti netradičně počkat. Byl už ve výstroji a v dresu Buffala, a dokonce se představil na rozbruslení před předchozím zápasem na ledě New Yorku Islanders, do utkání se ale kvůli včasnému návratu spoluhráče Tage Thompsona nepodíval.

A tak se dočkal až doma, v Buffalu, kde ho mohli sledovat i další čeští mladíci, kteří se pomalu derou do nejslavnější hokejové ligy světa – Jiří Kulich a David Jiříček.

„Napsal mi esemesku s otázkou, jestli budu hrát. Odpověděl jsem, že ano, a on na to – oukej, přijedu!“ říká Rousek o Kulichovi, se kterým se hodně spřátelil na farmě v Rochesteru, kde společně oba vyhlíželi šanci mezi elitou v Buffalu.

Tu dostal dřív Rousek, a chytil ji velmi pevně – svou trefou v čase 3:49 se stal nejrychleji skórujícím Čechem ve svém debutu v NHL.

A ještě jedno prvenství Lukáš Rousek získal, i když ho pravděpodobně dlouho neudrží. Díky gólu a asistenci v jediném utkání má totiž lepší bodový průměr na zápas i než Wayne Gretzky, nejproduktivnější hráč všech dob.

Adam Weidenthaler Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme