Hokejový útočník Sedlák v NHL končí, předčasně rozvázal smlouvu s Flyers a míří do Čech

Hokejový útočník Lukáš Sedlák ukončil předčasně smlouvu s Philadelphií v NHL a míří do Česka. Podle médií by mohl devětadvacetiletý účastník letošních olympijských her posílit Pardubice, s nimiž byl už domluvený před začátkem sezony.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 20:53 17. 12. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Sedlák

Lukáš Sedlák | Zdroj: Reuters

Sedlákův odchod potvrdil zámořským novinářům trenér Flyers John Tortorella, jenž už českobudějovického rodáka vedl před lety v Columbusu.

„Rozhodl se odejít domů. Je to dobrý chlap, bude nám chybět. Znám ho hodně let a měl by to vysvětlit on. Myslím, že není vhodné, abych to vysvětloval já,“ řekl Tortorella.

Podle zámořských novinářů byl sice Sedlák v týmu Flyers spokojený, ale hrát NHL mu nepřinášelo takovou radost, jakou očekával. Ve svém věku chce být nablízku své rodině.

Lukáš Sedlák confirms he’s going home to “probably” play for Pardubice.

He said it has nothing to do with the Flyers. Playing in the NHL didn’t bring him the joy he expected. At his age, it’s about being near family and having fun with however many hockey years he has left.

17:31 – 17. 12. 2022

47 631

Sám devětadvacetiletý hokejista v jednom z rohovorů sdělil, že jeho kariéra bude nejspíš pokračovat v pardubickém Dynamu.

Z Ruska do USA

Sedlák byl v minulých třech letech oporou Čeljabinsku v KHL. Po sezoně jako další zahraniční hráči rozvázal s Traktorem smlouvu a byl domluvený na působení v Pardubicích. V červnu ale podepsal roční smlouvu s Coloradem a vrátil se do NHL, kde hrál v letech 2016-2019 za Columbus.

Za Avalanche odehrál Sedlák tři utkání a bodově se neprosadil. V říjnu ho úřadující vítězové Stanley Cupu dali k dispozici ostatním klubům NHL a sáhla po něm Philadelphia.

V dresu Flyers nastoupil český centr do 27 zápasů a připsal si osm bodů za tři góly a pět asistencí. Nejlepší ligu světa opouští s celkovou bilancí 192 utkání a 35 bodů (18+17).

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme