Lukáš Sedlák pomohl dvěma asistencemi k výhře Columbusu, Vladimír Sobotka se trefil proti New Jersey

Hokejový útočník Lukáš Sedlák se podílel v úterním utkání NHL dvěma asistencemi na výhře Columbusu v Dallasu 2:1 a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Vladimír Sobotka pomohl St. Louis gólem porazit New Jersey 3:2 po samostatných nájezdech. David Pastrňák přispěl přihrávkou k vítězství Bostonu 5:1 na ledě New Yorku Islanders.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté St. Louis Blues

Hokejisté St. Louis Blues | Zdroj: Reuters

Dallas se ujal v úvodu poslední třetiny vedení, ale Columbus během 78 sekund otočil skóre dvěma zásahy Olivera Bjorkstranda. V obou případech si připsal asistenci Sedlák díky skvělé obranné práci ve vlastním pásmu.

Nejdříve po střele Tylera Seguina posunul kotouč obětavým zákrokem v pádu z nebezpečné zóny k mantinelu, odkud vyslal Matt Calvert na zteč Bjorkstranda. Při druhé gólové akci zastavil český útočník u hrazení pronikajícího Mattiase Janmarka a vybojovaný puk přihrál Seth Jones do protiútoku hrdinovi zápasu.

Sobotka dostal v závěru prostřední třetiny St. Louis tečí podruhé v utkání do vedení, ale New Jersey zásluhou Taylora Halla brzy vyrovnalo. V rozstřelu uspěli v dresu Blues Brayden Schenn a Vladimir Tarasenko, zatímco gólman Carter Hutton kryl oba pokusy.

Pastrňák, s 15 góly nejlepší český střelec v soutěži, sbírá v posledních deseti utkáních jen asistence a proti Islanders vypracoval v 50. minutě uklidňující gól na 3:1. Havířovský rodák vybojoval na útočné modré čáře puk a v přečíslení dva na jednoho ideálně nahrál Bradu Marchandovi, který zakončoval do odkryté branky.

Pittsburgh rozhodl o výhře 5:1 v Philadelphii v rozmezí 30. až 34. minuty, kdy odskočil z bezgólového stavu na 4:1. Jediná branka domácích padla s přispěním Radka Gudase, jehož střelu tečoval Jordan Weal. Od úvodu třetí třetiny se v brankovišti Flyers objevil poprvé od 28. listopadu Michal Neuvirth, který dlouho nechytal kvůli zranění, a inkasoval jednou z 11 střel.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme