‚Už nemám strach skrývat, kdo jsem.‘ Kanaďan Prokop jako první hráč v NHL oznámil, že je gay

Devatenáctiletý kanadský hokejista Luke Prokop ještě v NHL za Nashville nenastoupil do jediného zápasu, přesto už je jeho jméno známé široké hokejové veřejnosti. Talentovaný mladík jako první hráč v historii slavné soutěže otevřeně promluvil o tom, že je gay.

Tento článek je více než rok starý.

Nashville Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

prokop_210720-160752_mov.jpg

prokop_210720-160752_mov.jpg | Foto: Twitterový účet Lukea Prokopa

„Poslední rok a půl byl šílený, ale také jsem během něj dokázal poznat sám sebe. Už nemám strach skrývat, kdo jsem,“ uvedl Prokop na sociálních sítích.

Přehrát

00:00 / 00:00

Luke Prokop se jako první hráč v historii NHL otevřeně přiznal k tomu, že je homosexuál. Více v příspěvku Pavla Tylšara

Devatenáctiletý hokejista se k otevřenému prohlášení o své sexuální orientaci rozhodl v dubnu po návratu z Chicaga do rodného Edmontonu, když mu kvůli koronaviru předčasně skončila sezona.

„Jednu noc jsem ležel v posteli a počtvrté nebo popáté jsem si smazal seznamovací aplikaci. Byl jsem extrémně frustrovaný, protože jsem nemohl být sám sebou. V tu chvíli jsem si řekl, že toho bylo dost - přijímám, kdo jsem. Chci žít, jak sám chci, a sám sebe akceptovat jako gaye,“ uvedl.

Od následující sezony bude Prokop bojovat o místo v NHL v Nashvillu, který ho do svých řad loni draftoval. A od nových spoluhráčů se mu na sociálních sítích dostalo velké podpory.

Kapitánská páska ano, stadion ne. UEFA reaguje na kritiku, představila duhové logo

Číst článek

Například nashvillský kapitán Roman Josi řekl v rozhovoru pro web nhl.com, že celý tým stojí za ním a pokud bude potřebovat, že mu s čímkoliv pomůže. První, komu z týmu Predators o tom Prokop řekl, byl asistent generálního ředitele Brian Poile.

„Mluvili jsme o tom, čím procházím a jak to chci oznámit veřejnosti. On mi v tu chvíli vyjádřil velkou podporu,“ řekl Prokop, který poslední čtyři sezony hrál juniorskou soutěž WHL za tým Calgary Hitman.

Podporu mu vyjádřily všechny kluby z NHL, z případných budoucích protihráčů pak jmenovitě třeba Tyler Seguin nebo Matt Duchene, a také šéf soutěže Gary Bettman.

Pavel Tylšar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme