'Mám respekt, ale chci si zahrát s bratrem.' Opora ženské reprezentace bude chytat mužskou soutěž

Hokejová brankářka Klára Peslarová se po letech strávených v Rusku a Švédsku vrátila a doma v Ostravě našla novou motivaci. V příští sezoně bude reprezentační jednička nastupovat mezi muži a pošilhává i po třetí nejvyšší soutěži.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klára Peslarová je ve 20 letech jedničkou mezi českými brankářkami

Klára Peslarová je ve 20 letech jedničkou mezi českými brankářkami | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Zatím jsem s panem manažerem domluvená tak, že bych měla nastupovat za béčko, které bude hrát krajskou ligu. Pokud to týmy schválí, mohla bych lehce nakouknout i do ligy staršího dorostu. Mají ambice vrátit se zpátky do extraligy," řekla serveru hokej.cz 20letá hokejová brankářka Klára Peslarová.

Porovnání ženského a mužského tenisu. Podle tenistů věc naprosto nemožná

Číst článek

Do Česka se 20letá opora ženské reprezentace vrátila po třech letech strávených nejdřív v Rusku a pak ve Švédsku. Doma v Ostravě chce především studovat, ale zároveň hrát, a tak se dohodla se svým domovským klubem – muži z Poruby.

Na mužské spoluhráče je Peslarová zvyklá, za Porubu chytala už před lety a byla první dívkou v chlapecké extralize staršího dorostu. Nyní ji čekají ještě těžší zápasy.

„Co jsem se informovala, některé týmy jsou kvalitní, některé tolik ne. Mělo by to být na úrovni ligy juniorů. I náš tým by se měl skládat převážně z kluků, kteří byli v juniorce, a těch, co se nedostali do mužů. Takže spíše směska mladých kluků. Určitý respekt bych proti těm chlapům měla. Ale na druhou stranu bych si zase chtěla zahrát se svým bratrem. To by bylo super," zasní se.

Poruba chtěla hrát polskou extraligu

O pět let starší bratr Kláry Peslarové David se nejvýš dostal do druhé nejvyšší soutěže – WSM ligy. Nyní je opět v kádru Poruby, která se neúspěšně snažila dostat do polské nejvyšší soutěže a v nadcházející sezoně nejspíš bude hrát východní skupiny 2. ligy – české třetí nejvyšší soutěže.

I po té Peslarová pokukuje „I druhá liga se dá, kdyby třeba chyběl gólman. Byla jsem s nimi na trénincích," nastiňuje 20letá brankářka variantu zatím není příliš pravděpodobná. Své první zápasy v mužské kategorii tak začne sbírat v krajské soutěži.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme