Mám šanci dostat se zpátky, říká Martin Nečas. O návrat do NHL bojuje na farmě

Z české invaze mladíků do NHL je na začátku sezony spíš boj v nižší soutěži. Na minulém draftu nejlépe umístěný Čech Filip Zadina se v Detroitu zatím neprosadil, další nadějný mladík Martin Nečas vydržel v prvním týmu jen chvíli. Na farmě v NHL teď bojuje o to, aby se mohl vrátit za svým brankářským krajanem.

Charlotte, Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Nečas debatuje s trenérem Josefem Jandačem.

Martin Nečas debatuje s trenérem Josefem Jandačem. | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Zatímco gólman Caroliny Petr Mrázek posílá do probouzejícího se Česka vzkazy po zápasech NHL a mluví v nich třeba o tom, jak ho překonal Tomáš Hertl ze San Jose, Mrázkův ještě nedávný spoluhráč Martin Nečas je na farmě - asi dvě a půl hodiny autem směrem na západ.

Martin Nečas si připsal premiérovou trefu v NHL, prohru Caroliny neodvrátil

Číst článek

„Určitě je to tady trošku jiné než NHL. Každý chce jít nahoru a podle toho to vypadá,“ říká Martin Nečas po telefonu Radiožurnálu z Charlotte.

Za tamní Checkers odehrál zatím 4 zápasy, bod nemá. Na rozdíl od NHL, kde už trefil. Když o prvním gólu Nečase v NHL informoval twitter Caroliny, mohli jste si o Nečasově gólu přečíst: „first of many.“ Tedy - první z mnoha gólů v NHL.

Jenomže správce sociální sítě není zároveň správcem hokejového týmu, a tak Martin Nečas se svým čerstvým pukem za úvodní gól v NHL putoval na farmu.

„Říkali mi, že to nebylo o tom, že bych hrál nějak špatně, ale bohužel se jeden hráč zranil, tak jsem hrál na centru a byli jsme taková defenzivní lajna,“ vysvětluje.

Martin Nečas hrál většinou 8 až 10 minut za zápas ve formaci, která měla z úkol spíš bránit. Jednoduše si moc nezahrál a tím v Carolině nechtěli trápit, na farmě v Charlotte si zahraje víc.

„Řekli mi, že mám šanci se dostat zpátky a že to může být brzo. Uvidíme, jak to bude. Budu se snažit, abych se zpátky dostal,“ vzkazuje z Charlotte hokejista Martin Nečas.

O českého kolegu v podobě Mrázka v Carolině tak prozatím přišel, ale i na farmě si může promluvit mateřským jazykem. Ne, že by to snad nutně potřeboval, protože rozhovory dává běžně v angličtině, ale třeba s bývalým Sparťanem a slovenským hokejistou Michalem Čajkovským, se kterým se zatím neradují z posunu do NHL, mohou v neděli společně oslavit 100 let od vzniku Československa.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme