Manažerem hokejového Zlína bude Hosták. Je čas něco vytvořit, říká k nové funkci

Zlínští hokejový klub má nového generálního manažera. Stal se jím Martin Hosták, který tak opustí pozici experta v České televizi. „Cítím, že je čas něco vytvořit,“ uznal bývalý reprezentační útočník, jenž v moravském klubu nahradí Karla Adamíka.

Tento článek je více než rok starý.

Zlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Zlína se přiblížili předkolu play-off

Hokejisté Zlína se přiblížili předkolu play-off | Zdroj: ČTK

Hlavním úkolem Hostáka bude podle jeho slov vybudovat strukturu klubu a dosadit na pozice konkrétní lidi. Mluvil již například s Petry Čajánkem a Leškou. Druhým úkolem bude sehnat partnery pro nadcházející sezonu. „Jedním z úkolů bude stabilizovat finance. Hokej je bohužel o penězích a bez nich se dělat nedá," řekl Radiožurnálu Hosták.

Přehrát

00:00 / 00:00

Generálním manažerem zlínského klubu se stal Martin Hosták

V roli generálního partnera klubu skončila společnost PSG. Její nástupce by podle Hostáka měl být nejen na jednu sezonu, ale minimálně pro další tři roky. V plánu je také rekonstrukce stadionu, který potřebuje rekonstrukci.

Hosták opustil pozici hokejového experta v České televizi po sedmnácti letech. „Byl to jeden z důvodů, proč jsem váhal. Super zkušenost, moc mě bavila," uvedl. Do Zlína jej zlákala možnost vybudovat tým podle své vize. „Za ty roky je to čtvrtá nabídka a už cítím, že je čas něco vytvořit. Doufám, že se ve Zlíně posuneme," věřil.

Změny ve vedení klubu nastaly už loni v listopadu. Po odvolání trenérské dvojice Rostislav Vlach, Juraj Jurík rezignoval na post jednatele Patrik Kamas. Jeho funkci převzal generální manažer Adamík. Novými trenéry se stali Robert Svoboda a Martin Hamrlík. Do play off se však zlínští hokejisté nedostali a nakonec obsadili v extralize dvanácté místo.

Roman Verner, sob, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme