Mistrovský Třinec potvrdil příchod brankáře Mazance. Utvoří trojici s Kacetlem a Štěpánkem

Hokejisty extraligového Třince posílí brankář Marek Mazanec, který k Ocelářům přichází z Hradce Králové. Nové smlouvy s úřadujícím mistrem podepsali například klíčoví útočníci Petr Vrána a Martin Růžička nebo stávající brankářská dvojice Ondřej Kacetl, Jakub Štěpánek.

Třinec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Hradce Marek Mazanec

Marek Mazanec ještě v dresu Hradce | Zdroj: Profimedia

Slezané změny v kádru pro příští sezonu zveřejnili na svém oficiálním webu. Jedinou novou tváří je zatím devětadvacetiletý Mazanec, který získal v roce 2013 extraligový titul s Plzní a následně působil pět sezon v zámoří a chytal i v KHL.

Jsme rádi, že se Marek Mazanec rozhodl pro Oceláře. Zájem o jeho služby byl velký i z jiných týmů. Je výborný brankář, je obrovský, a když se hráč podívá na bránu, tak to vypadá, že tam není vůbec volné místo, uvedl sportovní ředitel klubu Jan Peterek.

Brankář Vejmelka z Komety má šanci si zachytat v NHL. Podepsal roční smlouvu s Arizonou

Číst článek

Nové smlouvy s Oceláři podepsal brankáři Kacetl a Štěpánek, obránce Jan Jaroměřský a útočníci Vrána, Růžička, Ondřej a Michal Kovařčíkové, Miloš Roman, Patrik Hrehorčák, Daniel Kurovský, David Kofroň a Erik Hrňa a opci klub uplatnil u Tomáše Marcinka.

Pro partu mladých vlčáků, jak novináři nazvali naše mladé hráče, by byla špatná zpráva, kdybychom najednou změnili kurz a sešli z ocelářské cesty. Zvlášť v téhle složité době chceme do kádru zapracovávat talentované hráče, kteří už získali nějaké zkušenosti s dospělým hokejem v našem partnerském klubu, řekl Peterek.

V klubu naopak končí Matěj Stránský, jenž již podepsal smlouvu s Davosem, Michael Špaček, který bude hrát za Frölundu, nebo Ralfs Freibergs vracející se do Rigy. Nejistý je další osud obránce Martina Gernáta a útočníka Jacka Rodewalda.

„S Jackem nyní jednáme. O Martina je po vydařené sezoně zájem v zahraničí. Obecně se nám těžko konkuruje nabídkám ze Švýcarska, Švédska, KHL nebo NHL. Je logické, že si může Martin vybírat. Oba dva hráči mají u nás dveře otevřené,“ uvedl třinecký sportovní ředitel.

🔁Změny v kádru na sezonu 2021/22

⚪️ osa týmu zůstává pohromadě
🔴 do zahraničí míří Stránský, Špaček a @Ralfs Freibergs
⚪️ prozatím jedinou posilou je 🥅Marek #Mazanec
🔴 otazníky jsou u 🇸🇰Gernáta s 🇨🇦Rodewaldem

👉bit.ly/ZmenyVKadru2021

13:13 – 05. 05. 2021

1 39

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme