Utkání hvězd AHL bez české účasti? Jediný nominovaný Martin Frk je zaneprázdněný v NHL

Útočník Martin Frk byl jako jediný český hokejista nominován na Utkání hvězd AHL, které se bude hrát 27. ledna v Ontariu. Právě v jeho dresu v záložním týmu Los Angeles si svými výkony řekl o zařazení do výběru Pacifické divize. Frkův start v exhibici je ale nejistý, protože v současné době je v kádru Kings v NHL.

Springfield Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Frk

Útočník Los Angeles Kings Martin Frk | Zdroj: Reuters

Šestadvacetiletý karlovarský odchovanec, který loni 1. července uzavřel jako nechráněný volný hráč s Los Angeles dvoucestný kontrakt, se dočkal první šance až 27. prosince a hned přispěl dvěma góly k výhře nad San Jose 3:2 v prodloužení. Nyní má ze tří zápasů tři branky.

The 2020 #AHLAllStar rosters are here.

Details: bit.ly/2FgmJCS

20:00 – 03. 01. 2020

94 386

S 23 body a 14 góly z 26 zápasů je Frk suverénně nejproduktivnějším hráčem i nejlepším střelcem Ontaria. Pokud bude v době konání Utkání hvězd i nadále v kádru Kings, může o premiérovou účast na exhibici AHL přijít.

V NHL má bývalý hráč Caroliny a Detroitu na kontě 103 utkání a 34 bodů (15+19). V AHL získal Frk v roce 2017 Calderův pohár s farmářským týmem Detroitu Grand Rapids.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme