Další krok k NHL. Nečas i Chytil podepsali nováčkovské kontrakty

Nejvýše postavený Čech na letošním draftu NHL, osmnáctiletý Martin Nečas, podepsal s Carolinou tříletý nováčkovský kontrakt. O chvíli později oznámili New York Rangers dohodu s Filipem Chytilem.

Carolina Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Nečas po draftu NHL v dresu Caroliny Hurricanes

Martin Nečas po draftu NHL v dresu Caroliny Hurricanes | Zdroj: Reuters

Podmínky kontraktu zveřejnil manažer Caroliny a bývalý hráč Ron Francis. S Martinen Nečasem podepsal klub tříletý nováčkovský kontrakt. Pokud bude hrát v prvním týmu, vydělá si 832 500 dolarů za sezonu, pokud bude přesunut na farmu v AHL, bude jeho gáže činit 70 tisíc dolarů.

Součástí dohody je také bonus 277 500 dolarů za podpis smlouvy. 

Martin Nečas je v 18 letech jedním z největších českých hokejových talentů. V minulé sezoně se výrazně prosazoval v kádru mistrovské Komety, hrál na MS hráčů do dvaceti let a v loňském roce byl kapitánem výběru, který vyhrál Memoriál Ivana Hlinky. 

Kvality nejlepšího nováčka poslední sezony ocenili manažeři i při draftu NHL, Carolina si ho vybrala celkově jako dvanáctého, nejlepšího z českých hráčů.

Smlouvu má i 21. hráč draftu. Sedmnáctiletý Filip Chytil, který minulou sezonu odehrál ve Zlíně, se na tři roky upsal v Rangers.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme