Hokejisté Karlových Varů jsou bez trenéra, na lavičce po pěti letech skončil Pešout

U hokejistů Karlových Varů skončil po pěti letech trenér Martin Pešout. Pětapadesátiletému kouči vyprší po sezoně, jež pro Energii skončila minulý týden vyřazením v předkole play off extraligy s Pardubicemi, smlouva a u týmu už pokračovat nebude. Západočeský klub to oznámil na webu.

Tento článek je více než rok starý.

Karlovy Vary (Aktualizováno: 18:37 22. 3. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Pešout

Martin Pešout | Zdroj: Profimedia

Pešout zahájil své třetí působení u karlovarského mužstva v roce 2017, kdy mistr z roku 2009 sestoupil do první ligy.

Hned v prvním ročníku dovedl Energii zpět do extraligy a v uplynulých třech sezonách s ní postoupil třikrát do předkola play off.

Podle informací serveru iSport z minulého týdne by se Pešout mohl vrátit do Komety, odkud do Karlových Varů přišel. V brněnském týmu působil čtyři roky jako asistent a získal kompletní medailovou sbírku korunovanou titulem v roce 2017.

Pešout v uplynulých pěti letech vedl Karlovy Vary ve 299 zápasech a z koučů v novodobé historii klubu strávil na lavičce nejdelší dobu bez přerušení.

„Martinovi moc děkujeme za pět let, kdy tým vedl. Povedlo se mu navrátit tým do extraligy, v další sezoně jej v ní udržet a další tři roky jej pokaždé dovedl do předkola play off. Během svého působení pak dával velký prostor mladým hráčům. Práce, kterou pro klub odvedl, si moc vážíme a děkujeme za ni,“ uvedl majitel klubu Karel Holoubek.

Hledá se nástupce

Jméno Pešoutova nástupce ještě není známo. Vedení klubu aktuálně intenzivně řeší jak otázku složení trenérského štábu pro nadcházející sezonu, tak i kádr.

Rodák ze Slaného Pešout kromě Karlových Varů v minulosti působil jako hlavní trenér v prvoligových mužstvech Kadaně a Chomutova a ve slovenské Skalici. Vedl také reprezentační osmnáctku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme