Hokejové Pardubice mají novou posilu. Ze zámoří se vrací devatenáctiletý útočník Blümel

Hokejový útočník Matěj Blümel se po dvou letech strávených v zámořské juniorské USHL v celku Waterloo Black Hawks vrací do Pardubic. Na východě Čech devatenáctiletý odchovanec Dynama, jehož letos draftoval v NHL ve čtvrtém kole na 100. pozici Edmonton, podepsal roční smlouvu s opcí a čeká jej extraligová premiéra.

Tento článek je více než rok starý.

Pardubice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový útočník Matěj Blümel

Hokejový útočník Matěj Blümel | Zdroj: Profimedia

„Matěj je odchovancem pardubického hokeje, který získal zkušenosti v zahraničí. Poslední sezona se mu velmi vydařila a věříme, že nám pomůže zvednout naši nízkou produktivitu. Jsem rád, že jednání dopadla a Matěj bude v letošní sezoně hrát za Dynamo,“ uvedl generální ředitel Dynama Martin Sýkora v tiskové zprávě.

Spasí hokejové Pardubice návraty odchovanců? ‚Není to tak jednoduché,‘ říká jeden z nich Kolář

Číst článek

Syn bývalého mezinárodního čárového sudího Petra Blümela, který rozhodoval i na třech olympijských turnajích a loni ukončil kariéru, měl původně hrát v této sezoně na University of Connecticut v NCAA. Nakonec bude bojovat i o účast na mistrovství světa dvacítek v Ostravě a Třinci doma.

Za Waterloo sehrál Blümel v minulém ročníku v základní části 58 utkání a připsal si 60 bodů za 30 branek a stejný počet asistencí. Ve čtyřech duelech play-off vstřelil tři góly a na jeden přihrál.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme