Čtyřbodový večer Michaela Frolíka. Český útočník dirigoval výhru Calgary

Útočník Michael Frolík se blýskl v nedělním utkání NHL čtyřmi asistencemi, kterými se podílel na výhře Calgary 6:3 nad Vegas, a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Vítězství kanadského klubu podpořil 25 zásahy brankář David Rittich. David Krejčí skóroval počtvrté v řadě, ale neodvrátil prohru Bostonu 2:4 v Pittsburghu.

Tento článek je více než rok starý.

Calgary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Frolík

Michael Frolík | Foto: Marc DesRosiers-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Michael Frolík, který předchozích šest zápasů nebodoval, se zapsal poprvé do stastik v osmé minutě u gólu na 2:0. Kladenský odchovanec přihrál puk ve středním pásmu z prostoru u střídaček Mikaelu Backlundovi, který přejel modrou čáru a skóroval střelou přes obránce.

Voráček si v NHL nezahraje dva zápasy, disciplinární komise ho potrestala za faul na Boychuka

Číst článek

Ostatní asistence Frolíka vedly k hattricku Matthewa Tkachuka, který z rychlých protiútoků zvyšoval skóre trefami do odkryté branky na 3:1 a 5:3.

Tkachuk zkompletoval první třígolový večer v NHL při powerplay střelou od červené čáry, kam mu puk přistrčil Frolík, který v obranném pásmu zachytil nepřesnou přihrávku Vegas.

Útočná řada Frolík, Backlund (3+1), Tkachuk (2+1) nasbírala celkem jedenáct bodů a její hráči obsadili všechny pozice pro tři nejlepší hráče zápasu.

Boston, který bodoval v předchozích devatenácti utkáních, špatně začal a po první třetině prohrával i s přispěním asistence Dominika Simona 0:2. Za tohoto stavu se prosadil v přesilové hře z dorážky Krejčí, ale Jake Guentzel vrátil Pittsburghu dvoubrankový náskok.

Bruins ještě zdramatizovali zápas v předposlední minutě, jenže výhru domácích vzápětí zpečetil druhým gólem v zápase Jared McCann.

NHL:
Florida - Detroit 6:1, Washington - Winnipeg 3:1, Anaheim - Los Angeles 2:3, Calgary - Vegas 6:3, Pittsburgh - Boston 4:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme