Pocta pro Kempného. Washington nominoval českého obránce na ocenění za oddanost hokeji

Český hokejový obránce Michal Kempný byl za Washington nominován na Mastertonovu trofej, jež se v NHL uděluje za vytrvalost, sportovního ducha a oddanost hokeji. Devětadvacetiletý vítěz Stanleyova poháru s Capitals z roku 2018 si loni 20. března zranil zadní stehenní sval a vrátil se po operaci do hry na startu této sezony. V ní stihl v 58 zápasech 18 bodů za tři branky a 15 asistencí.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Kempný (vpravo) při druhém zápase finále NHL

Michal Kempný (vpravo) při druhém zápase finále NHL | Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

V širší nominaci jsou zástupci všech 31 klubů a z nich vzejde finálová trojka. Jako jediný český zástupce získal Bill Masterton Trophy v sezoně 2015/16 Jaromír Jágr, který tehdy působil v dresu Floridy.

Sezona je přerušená, hokejoví skauti ale pracují dál. Budoucí hvězdy hledají na dálku

Číst článek

Od té doby se mezi vítěze cen NHL zařadil až v této sezoně poprvé kanonýr David Pastrňák, který se v nedohrané základní části kvůli pandemii koronaviru podělil se 48 góly s ruským útočníkem Alexandrem Ovečkinem z Washingtonu o Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce.

Kempný loni v druhé polovině března v utkání proti Tampě Bay při potyčce s Cedricem Paquettem ztratil rovnováhu a v pádu si přisedl levou nohu a přetrhl si zadní stehenní sval. Zpět do sestavy Capitals se zařadil 18. října.

V NHL hraje Kempný čtvrtou sezonu. V květnu 2016 podepsal jako nedraftovaný volný hráč roční dvoucestnou smlouvu s Chicagem a vydal se do Severní Ameriky po ročním angažmá v ruském Omsku. Chicago jej v únoru 2018 vyměnilo do Washingtonu, kde se zařadil mezi opory a po zisku Stanley Cupu podepsal s Capitals čtyřletý kontrakt na deset milion dolarů.

V NHL má na kontě 232 zápasů a 61 bodů za 14 branek a 47 asistencí. V play-off zaznamenal v 25 duelech pět bodů za dva góly a tři přihrávky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme