Vítěz Stanley Cupu z roku 2018 míří na farmu, obránce Kempný bude znovu působit v AHL

Český hokejista Michal Kempný se v neděli přesunul z Washingtonu na farmu do Hershey do nižší AHL. Vítěze Stanleyova poháru s Capitals z roku 2018 si předtím nevybral žádný zájemce z listiny volných hráčů. Na konci minulé sezony Kempný sehrál v AHL dva zápasy poté, co se loni v říjnu podrobil operaci Achillovy šlachy.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Kempný se raduje ze své první trefy v play-off NHL. Gratuluje mu spoluhráč Jevgeniz Kuzněcov.

Michal Kempný se raduje ze své první trefy v play-off NHL. Gratuluje mu spoluhráč Jevgeniz Kuzněcov. | Foto: Chris O'Meara | Zdroj: AP

Pro Kempného to bylo druhé vážné zranění během dvou let. V březnu 2019 si v zápase s Tampou Bay při pádu přisedl nohu a operace stehenního svalu jej připravila o play-off.

Pocta pro Kempného. Washington nominoval českého obránce na ocenění za oddanost hokeji

Číst článek

Po půlroční rekonvalescenci se do NHL vrátil a v ročníku 2019/20 odehrál 63 zápasů a zaznamenal 19 bodů za tři góly a 16 asistencí. V přípravě na minulý ročník v Česku se ale zranil znovu.

„Je to hráč, který má za sebou úspěchy v kariéře, ale potýkal se se dvěma těžkými zraněními a byl hodně dlouho mimo hru. Cítíme, že je důležité, aby hrál, dostal se do zápasového rytmu a dostal se zpět na úroveň a byl opravdu efektivním hráčem v NHL.

Teď se nedostal mezi šest obránců, což by znamenalo, že by nehrál a to by pro něj nebylo nic dobrého,“ řekl klubovému webu kouč Washingtonu Peter Laviolette.

Poslední rok

Kempnému vstoupil v platnost poslední rok čtyřleté smlouvy celkem na 10 milionů dolarů a plnou částku bude brát i v AHL. V přípravě sehrál čtyři zápasy, připsal si jednu asistenci a měl dva záporné body v bilanci plus/minus.

Odchovanec Hodonína a bývalý hráč Komety Brno i Slavie se vydal do NHL v roce 2016 z ruského Omsku a podepsal jako nedraftovaný volný hráč kontrakt s Chicagem, odkud jej Washington získal v únoru 2018.

V NHL sehrál 232 zápasů a připsal si 61 bodů (14+47). Ve 30 utkáních play-off nasbíral šest bodů (2+4). V AHL hrál jen na konci minulé sezony a ve dvou duelech zaznamenal asistenci.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme