Neuvirth za Toronto v NHL chytat nebude. Kanadský klub s ním ukončil zkušební kontrakt

Michal Neuvirth smlouvu v Torontu nezískal a v příští sezoně NHL branku hokejistů Maple Leafs hájit nebude. Slavný kanadský klub v úterý oznámil, že s jednatřicetiletým českým gólmanem zkušební kontrakt ukončil.

Tento článek je více než rok starý.

Toronto Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Neuvirth během přípravného zápasu Toronta s Buffalem

Michal Neuvirth během přípravného zápasu Toronta s Buffalem | Foto: AP/Jeffrey T. Barnes | Zdroj: ČTK

Neuvirth se dohodl na zkoušce v Torontu v červenci a věřil, že by si v kempu mohl vybojovat místo dvojky za dánskou jedničkou Frederikem Andersenem. Jeho snahu o prosazení do kádru pro příští ročník nicméně komplikovaly nespecifikované zdravotní problémy.

Češi pomohli Bostonu k výhře v přípravě na NHL. Mladíček Lauko dal gól, Pastrňák dvakrát asistoval

Číst článek

Kvůli nim Neuvirth odchytal v přípravě za Maple Leafs jen sobotních 40 minut proti Buffalu, v nichž dvakrát inkasoval. K pondělnímu duelu do Montrealu už rodák z Ústí nad Labem necestoval.

Neuvirthovi vypršela na konci minulé sezony dvouletá smlouva na pět milionů dolarů s Philadelphií, v jejímž dresu i kvůli zdravotním potížím zasáhl v uplynulém ročníku jen do sedmi zápasů. V létě se připravoval s pražskou Spartou, za niž nastupoval v době výluky v NHL v sezoně 2012/13.

V elitní zámořské soutěži hájil Neuvirth od roku 2009 branku Washingtonu, Buffala, New York Islanders a naposledy Philadelphie. Účastník Světového poháru z roku 2016 odehrál v NHL 257 zápasů a připsal si 105 výher.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme