Krůček od vysněné NHL. Juniorský reprezentant Teplý podepsal smlouvu s Chicagem

Český hokejový útočník Michal Teplý podepsal nováčkovský kontrakt s Chicagem, které si ho vybralo ve čtvrtém kole loňského draftu NHL ze 105. místa. Osmnáctiletý rodák z Havlíčkova Brodu, který odehrál poslední sezonu za tým Winnipeg Ice v juniorské WHL, oznámil dohodu obou stran na svém instagramovém účtu.

Chicago Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Michal Teplý v dresu národního týmu do 20 let

Hokejista Michal Teplý v dresu národního týmu do 20 let | Foto: Pavel Paprskář | Zdroj: ČTK

„Jsem moc šťastný a cítím se poctěný, že jsem svůj první kontrakt v NHL podepsal s Blackhawks. Chci poděkovat všem lidem okolo sebe, kteří mi pomohli dostat se až sem. Nikdy bych to nedokázal bez mé rodiny, kamarádů a Winnipegu Ice. Také nemohu zapomenout na svůj milovaný tým v Havlíčkově Brodu,“ okomentoval velký okamžik kariéry Teplý.

‚Pomohla mi zkušenost z dospělého hokeje.‘ Myšák v Kanadě rychle zapadl a patří k oporám týmu

Číst článek

Účastník juniorského mistrovství světa na přelomu roku v Ostravě a Třinci, kde si za pět startů připsal stejný počet nahrávek, prošel postupně všemi mládežnickými výběry reprezentace. Během ročníku 2018/19 nastoupil v dresu Liberce do 15 extraligových utkání.

V poslední sezoně už Teplý zářil v barvách Ice. Za 53 zápasů si připsal 63 bodů díky 29 gólům a 34 nahrávkám, což znamenalo nejlepší produktivitu ze všech nováčků ve WHL.

Chicago figuruje v přerušené soutěži na 12. místě Západní konference. Teplý by se mohl v prvním týmu Blackhawks sejít i s krajany Davidem Kämpfem a Dominikem Kubalíkem.

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme