Útočník Gulaš měl pozitivní test na covid. Opustil sraz hokejové reprezentace, se kterou trénoval

Útočník Milan Gulaš opustil po pozitivním testu na covid-19 českou hokejovou reprezentaci, která se připravuje na Channel One Cup v Praze a Moskvě. Pětatřicetiletá opora Českých Budějovic v pondělí s týmem na začátku srazu trénovala.

Praha (Aktualizováno: 15:45 14. 12. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Gulaš

Milan Gulaš | Zdroj: Profimedia

„V současné chvíli čekáme na konfirmační test, abychom případně potvrdili správnost včerejšího Milanova testu. Přesto jsme sáhli k tomu, že jsme Milana z preventivních důvodů izolovali od týmu a odcestoval domů,“ řekl v úterý kouč Filip Pešán v on-line rozhovoru s novináři.

ℹ️ Aktuální info z národního týmu 👇🏻

13:04 – 14. 12. 2021

2 64

„Zbytek týmu měl PCR testy negativní a přistoupili jsme k tomu, že jsme hráče dali na jednolůžkové pokoje. Vše se snažíme dělat v souladu s hlavní hygieničkou města Prahy, aby nám potvrdila správnost našeho postupu. Konzultujeme s ní další kroky, co všechno bychom měli udělat podle pravidel,“ uvedl Pešán, který neplánuje před čtvrtečním domácím duelem v O2 arene s Finskem povolávat žádného náhradníka. Národní tým pokračuje v přípravě podle naplánovaného programu.

„Dnešní trénink proběhl bez Milana Gulaše. Hráči mají pokyny, aby se zbytečně neshlukovali a trávili čas na svých pokojích. Trávíme dál čas v naší bublině, aby případně nedošlo k dalším problémům,“ řekl Pešán.

„Další testy proběhnou ve středu a ve čtvrtek a také v pátek v Rusku. Uděláme všechno, aby tam nebyl nikdo pozitivně testován na covid a aby se případně pozitivní hráč nebo člen realizačního týmu vůbec nedostal do letadla,“ doplnil kouč. Národní tým odletí do Moskvy ve čtvrtek večer po utkání s Finy.

Chybí hráči. Reprezentace se sešla bez sedmi nominovaných hokejistů, většina přijede později

Číst článek

Gulaš měl pozitivní test navzdory prevenci nastavené před srazem národního týmu. „Okamžitě po příjezdu jsme testovali hráče PCR testem a hráči měli povinnost s negativním PCR testem přicestovat už do Prahy, přesto nám včera ve večerních hodinách oznámili, že je jeden pozitivně testovaný,“ uvedl Pešán.

„Výsledek jsme znali až po tréninku. Všechny postupy byly zpětně odsouhlasené, že se nedalo nic jiného dělat. Uvidíme na středečních respektive čtvrtečních PCR testech, jestli k něčemu došlo nebo nedošlo, ale Milana jsme okamžitě izolovali,“ dodal kouč.

O možném doplnění týmu do Moskvy uvažuje, ale čeká na vývoj. „Nabrífovali jsme útočníky, kteří jsou náhradníky, aby dneska prošli PCR testem ve svém bydlišti, ale nechceme je v současné situaci nějak brzy zvát k týmu. Počkáme, jak se situace vyvine. Budou případně připraveni nastoupit až do letadla nebo se s týmem ve čtvrtek potkat a odcestovat, kdyby došlo k nějakým dalším zjištěním.“

Sparťané s reprezentací

Gulaš v minulosti přišel z různých důvodů o start na pěti světových šampionátech a zranil se také těsně před olympijskými hrami v Pchjongčchangu v závěru generálky proti Finsku, hrané v Soulu. V letech 2010 a 2014 byl v širším kádru již v dějišti mistrovství světa, ale nakonec se nedostal na soupisku a odjel.

Spartu čeká v hokejové Lize mistrů těžký úkol. Proti Rögle musí smazat tříbrankové manko

Číst článek

„Vidí to podobně a my to vidíme taky. K tomu se bohužel nedá říct nic jiného, než že má obrovskou smůlu,“ komentoval Pešán jeho absenci v generálce před únorovou olympiádou v Pekingu. Gulaš si zahrál z velkých akcí jen na MS v roce 2019 v Bratislavě, kam jej kouč Miloš Říha dodatečně nominoval v průběhu turnaje.

K reprezentaci se v úterý připojila šestice hráčů včetně Michala Řepíka a Vladimíra Sobotky, o jejichž účasti se ještě v pondělí jednalo po stížnosti Sparty kvůli jejich plánovanému nasazení na všechna tři utkání. Oba útočníci tak se Spartou neodcestovali k odvetnému zápasu čtvrtfinále Ligy mistrů proti švédskému Rögle.

„Dnes dopoledne se připojili k mužstvu a absolvovali trénink tak, jak jsme byli původně domluvení. Jsme rádi, že se našlo tohle řešení a minimálně pro tuto chvíli považujeme tento případ za uzavřený,“ řekl tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund k jednáním generálního manažera reprezentace Petra Nedvěda se Spartou.

Do hokejové reprezentace se vrací Frolík, trenér Pešán povolal i Krejčího s Gulašem

Číst článek

„Petr Nedvěd nabídl vedení Sparty, že se s ním rád sejde a vysvětlí jim svůj přístup a vedení reprezentace k nominaci v této výjimečné olympijské sezoně a ta nabídka pochopitelně platí i nadále,“ dodal Zikmund.

S týmem už trénovali také centr David Krejčí z Olomouce a obránci Lukáš Klok z Nižněkamsku, Libor Šulák z Vladivostoku a Filip Pyrochta z Lappeenranty. „Kromě Milana Gulaše byli na ledě všichni,“ uvedl Pešán, který plánuje proti Finsku zařadit Řepíka se Sobotkou do útoku s Krejčím.

Útočník Michael Špaček z Frölundy, kterého čeká ještě v úterý zápas Ligy mistrů proti Leksandu, se připojí až ve středu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme