Změna v nominaci na Channel One Cup. Kvůli zranění si nezahraje Gulaš z Plzně

Na hokejový Channel One Cup nakonec nepojede zkušený útočník Milan Gulaš z Plzně. Reprezentačním trenérům se omluvil kvůli zdravotním problémům po úterním utkání Ligy mistrů. Dodatečně nominováni byli útočníci Ondřej Beránek z Karlových Varů, který je v národním mužstvu nováčkem, Radan Lenc z Liberce a vítkovický Patrik Zdráhal.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Gulaš vstřelil svůj třetí vítězný gól Mladé Boleslavi v jediné sezoně

Milan Gulaš vstřelil svůj třetí vítězný gól Mladé Boleslavi v jediné sezoně | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Dvaatřicetiletý Gulaš pomohl Plzni k postupu do semifinále play off Ligy mistrů po dramatické odvetě se švédskou Skellefteou, když asistencí na gól dalšího reprezentanta Jakuba Kindla pomohl v poslední minutě odvrátit vyřazení.

Říhova nominace na Channel One Cup: vrací se Němec a Gulaš, chybí nováčci

Číst článek

Do Tampere a Moskvy ale nakonec neodletí, přestože o něho kouč Miloš Říha hodně stál. Gulaš patřil mezi hráče, které se novému realizačnímu týmu podařilo přemluvit k návratu do reprezentace.

 Hovořili jsme s ním, už nechtěl reprezentovat a byl už opravdu rozhodnutý, ale Martin Straka nám pomohl. Domluvili jsme se, že by to ještě zkusil. Myslím, že na extraligové scéně je to jeden z nejlepších hráčů u nás, Milan v extralize dominuje. Těžko bych hledal jiného takového hráče,“ prohlásil Říha na adresu tahouna Plzně.

Gulaše provází v národním mužstvu velká smůla. Naposledy se chystal na olympijský turnaj v Pchjongčchangu, při generálce proti Finsku v Soulu se ale zranil a přišel o premiérový start na velké mezinárodní akci.

Tři nové útočníky Říha do týmu zařadil proto, že již dříve se omluvili nominovaní Robert Kousal z Brynäsu s královéhradeckým Radovanem Pavlíkem.

⚠️ | Kvůli zdravotním problémům se #ChannelOneCup nezúčastní útočník Milan Gulaš (HC Škoda Plzeň). Trenér Miloš Říha doplnil nominaci o nováčka Ondřeje Beránka (HC Energie Karlovy Vary), Radana Lence (Bílí Tygři Liberec) a Patrika Zdráhala (HC Vítkovice Ridera).
#narodnitym

08:58 – 12. 12. 2018

7

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme