Vzpomínky na Říhu: ‚Jeden z nejlepších trenérů. Určitě měl ještě velké plány.‘ Truchlí i ruská KHL

V 61 letech zemřel bývalý trenér hokejové reprezentace Miloš Říha. Na úspěšného kouče vzpomínají hokejové osobnosti, fanoušci i bývalí kolegové. Smutek zahalil i ruskou nejvyšší hokejovou soutěž KHL, kde Říha v minulosti vedl Spartak, Atlantu, SKA, Avangard a Slovan.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miloš Říha

Miloš Říha | Zdroj: Profimedia

Říha vedl reprezentaci v uplynulých dvou sezonách. V minulosti úspěšně trénoval v extralize, zejména v Pardubicích, v KHL i na Slovensku, kde s bratislavským Slovanem získal dvakrát titul.

Smutná zpráva pro český hokej. Bývalý trenér národního týmu Miloš Říha zemřel

Číst článek

„Je to pro nás rána, která nás neuvěřitelně zasáhla. Nikdo si to nedovede představit, obzvlášť u něj, takového chlapa. Hokejově to byl jeden z nejlepších trenérů v historii, to je bez debat. Prosadil se v zahraničí, dařilo se mu i s národním týmem. Určitě měl ještě velké plány, je to smutné,“ vzpomínal pro Radiožurnál prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král.

Hned několikrát vedl Říha extraligové Pardubice, s nimiž dvakrát postoupil do finále play-off. „Osobně jsem touto zprávou zdrcen. Miloš Říha patřil mezi trenéry, kteří se výrazně podepsali pod mojí kariérou, a něco jsme spolu zažili jak v české extralize, tak v ruské superlize. Odešel jeden z velkých hokejových trenérů. Chtěl bych vyjádřit celé rodině a přátelům Miloše Říhy upřímnou soustrast,“ řekl člen představenstva Dynama Dušan Salfický.

😢🕯🐴🏒🔴⚪ bit.ly/Zemřel_Miloš_Ř…

14:52 – 01. 09. 2020

8 68

Za výraznou postavu klubové historie jej označili zástupci Slovanu Bratislava. „Rodák z Přerova přišel poprvé do Bratislavy v ročníku 2001/2002 a okamžitě z toho byl titul. Stejnou sezonu zopakoval o tři roky později při výluce NHL. Patřil mezi nejúspěšnější trenéry Slovanu,“ uvedl bratislavský klub na webu a poukázal i na vydařené angažmá v Bratislavě při působení Slovanu v KHL.

Vo veku 61 rokov nás dnes po ťažkej chorobe navždy opustil Miloš Říha. Rodák z Přerova patril k najúspešnejším trénerom #hcslovan. S klubom sa radoval z dvoch titulov (2002, 2005), prebojoval sa s ním i do playoff @КХЛ 2016. HC SLOVAN vyjadruje rodine a priateľom úprimnú sústrasť

13:46 – 01. 09. 2020

9 46

Na Miloše Říhu zavzpomínal na sociálních sítích i bývalý reprezentační brankář Milan Hnilička:

Miloši, nechť je ti země lehká. Upřímnou soustrast a mnoho sil v těchto těžkých chvílích rodině a nejbližsím přátelům.

13:55 – 01. 09. 2020

1 16

A smutné zprávy si všimla nejvyšší hokejová liga v Rusku KHL:

KHL is saddened by the death of Milos Riha, former head coach of Spartak, Atlant, SKA, Avangard, Slovan. Our condolences to his family and loved ones.

14:26 – 01. 09. 2020

6 71

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme