Hokejovou Spartu má pozvednout Hořava, zkušený kouč na lavičce znovu doplní Jandače

Na střídačku hokejové Sparty se vrací trenér Miloslav Hořava, který u týmu působil v minulé extraligové sezoně. Opět doplní Josefa Jandače, s nímž vytvoří rovnocennou dvojici. Klub o tom informoval v tiskové zprávě.

Praha (Aktualizováno: 10:52 4. 11. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový trenér hokejové Sparty Miloslav Hořava

Nový trenér hokejové Sparty Miloslav Hořava | Zdroj: www.hcsparta.cz

Šedesátiletý Hořava po minulé sezoně ve Spartě trochu nečekaně skončil. K mužstvu se opět připojí v pátek.

Ve čtvrtečním zápase v Litvínově, ve kterém se Pražané budou snažit ukončit sérii sedmi porážek a vylepšit deváté místo v tabulce, povede tým Jandač s asistenty Jaroslavem Hlinkou a Tomášem Hamarou.

„S Milošem jsme byli v kontaktu už delší dobu. Měli jsme velký zájem, aby u nás nadále působil. Jsme moc rádi, že se rozhodl pokračovat v rozdělané práci a opět utvoří rovnocenný tandem s Josefem Jandačem,“ uvedl sportovní ředitel Petr Ton.

Hořava s Jandačem převzali Spartu v loni v únoru, kdy nahradili odvolaného německého kouče Uweho Kruppa.

Nejprve byl hlavním koučem jmenován Hořava, který si k sobě jako spolupracovníka vybral Jandače. Tým pod jejich vedením skončil v základní části třetí, play-off bylo poté kvůli pandemii koronaviru zrušeno.

V minulé sezoně dovedli Spartu k vítězství v základní části, v play-off tým postoupil do semifinále, v kterém prohrál 3:4 na zápasy s Libercem.

Skončil sám

Následně se Hořava i přes zájem klubu o jeho služby rozhodl na střídačce skončit s tím, že se chce pokusit najít uplatnění v zahraničí. Po stážích ve Švédsku se opět dohodl na spolupráci se Spartou.

„Než jsem se se Spartou dohodl, seděli jsme spolu s Pepou Jandačem. V uplynulém angažmá jsme si skvěle rozuměli a bavilo mě s ním spolupracovat,“ uvedl Hořava, který by opět měl mít na starosti zejména obránce.

Staronová trenérská dvojice Jandač, Hořava povede Pražany poprvé v nedělním zápase 23. kola v Brně.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme