Vynikající trenér, vynikající psycholog, chválil po výhře Sparty Hořavu útočník Tomášek

Jedenáctkrát v řadě nevyhráli hokejisté Sparty v extralize za plný počet bodů, pak se ale na jejich střídačku vrátil trenér Miloslav Hořava a hned při první příležitosti černou sérii ukončili. V Karlových Varech sparťané vyhráli 5:1.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Tomášek

David Tomášek | Zdroj: Profimedia

Hokejisté Sparty ukončili sérii šesti proher vítězstvím 5:1 na ledě Karlových Varů. Na výbornou tak vyšla obnovená premiéra na střídačce Pražanů trenérovi Miloslavu Hořavovi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak útočník David Tomášek hodnotil první výhru Sparty pod trenérem Miloslavem Hořavou

„Vynikající trenér, vynikající psycholog. Jsem strašně rád, že je zpátky. Čeká nás samozřejmě velká šichta, ale jestli budeme takhle makat na detailech a mít takovou chuť, ta se o nás vůbec nebojím,“ chválil Hořavu útočník David Tomášek, který k výhře přispěl gólem a asistencí.

Sám staronový trenér šel do zápasu s tím hlavně neprohrát. „Podřídili jsme vše tomu, abychom získali jakýkoliv počet bodů. Řekli jsme si s hráči, že tam musíme nechat všechno, abychom získali nejméně jeden bod, a podařilo se nám získat tři, za což jsme hrozně rádi. Celé mužstvo si šlo pro výsledek postupně a podržel nás brankář, který chytal výborně,“ popsal Radiožurnálu Sport nový trenér Sparty Hořava.

Spartu mám rád, dohodli jsme se rychle, popsal jednání s klubem Hořava. Pomáhat mu bude Švéd

Číst článek

Zatímco v posledních zápasech Sparta pálila šance, tentokrát byla hodně efektivní.

Karlovarský trenér David Bruk tušil, že se Pražané nebudou trápit věčně: „To vůbec nebyl tým, který patří na 13. místo. Sice nebodovali, ale herní projev se mi líbil a byli velmi nebezpeční. Je takové pravidlo, že tým když není úplně rozložený, tak s výměnou trenéra přichází štěstí. Věděli jsme, že to bude složité a odnesli jsme to.“

Co si ze zápasu odnesl trenér Hořava to je nová znalost pravidel - Sparta totiž dostala hodně zvláštní gól, kdy puk přešel brankovou čáru v přerušené hře.

Na nastudování pravidel a hlavně přípravu mužstva má trenér Hořava dost času, další zápas totiž Spartu čeká až v pátek proti Liberci.

Petr Tomášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme